Fetullah Gülen Türkiye'ye iade mi edildi? İddiaya açıklama geldi

Fetullah Gülen Türkiye'ye iade mi edildi? İddiaya açıklama geldi
ABD’nin Fetullah Gülen’i MİT’e teslim ettiği, uçağının Türkiye yolunda olduğunun öne sürülmesinin ardından konuyla ilgili yalanlama geldi.

ABD'nin Pensilvanya eyaletinde, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in, uzun yıllar kaldığı örgüt merkezinden başka bir yere götürüldüğü iddiaları gündemdeki yerini korurken; gazeteci Müyesser Yıldız, ABDnin Gülen’i MİTe teslim ettiğini ve uçağının Türkiye yolunda olduğunu ileri sürdü.

12 Punto'dan Müyesser Yıldız "Uçağı Türkiye yolunda… ABD Fethullah Gülen'i teslim etti" başlıklı köşe yazısında akıbeti hakkında kesin bilgiler bulunmayan ve çeşitli iddialarla gündeme gelen Fetullah Gülen hakkında dikkat çeken iddia ortaya attı.

Yıldız, ABDnin Gülen’i MİTe teslim ettiğini uçağının Türkiye yolunda olduğunu ve bu bilginin şimdilik gizli tutulduğunu yazdı.

Yıldız’ın yazısındaki ilgili bölüm şöyle:

“Günlerdir Pensilvanya’daki çiftliği boşaltılan ve buradan götürülen Fetullah Gülen’in sağlık durumu konuşuluyor, “Ölüyor, öldü” deniliyor.

Bugün itibarıyla gündeme gelen son iddia ise; ABD’nin, Gülen’i MİT’e teslim ettiği, uçağının Türkiye yolunda olduğu ve bu bilginin şimdilik gizli tutulduğu.

Doğrudur, değildir – bilemeyiz; ama şundan çok eminiz: ABD, Gülen’i verdi veya verecekse mutlaka karşılığında bir şey istemiştir.

ABD’ye gidişini hatırlayalım. Kenya’da teröristbaşı Abdullah Öcalan’ı teslim ettiler, karşılığında Gülen’i aldılar.”

İddialara yalanlama

Gazeteci Candaş Tolga Işık, söz konusu iddialara karşı açıklama yaptı.

Işık, hem güvenlik hem de istihbarat kaynaklarına konuyu sorduğunu ancak haberin doğru olmadığının söylendiğini aktardı.

Işık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Az önce Ankara’daki en üst düzey resmi hem güvenlik hem de istihbarat kaynaklarına sordum. Bu haberin doğru olmadığını söylediler” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.