E-Devlet üzerinden sabıka kaydı nasıl sorgulanır 2023

E-Devlet üzerinden sabıka kaydı nasıl sorgulanır 2023
Resmi işlemler için talep edilen sabıka kaydı e-Devlet üzerinden kolaylıkla temin edilebilir. İşte e-Devlet sabıka kaydı alma yöntemi...

E-Devlet Kapısı resmi evrakları kolayca temin edebilme konusunda vatandaşlara büyük hizmet sağlıyor. Sabıka kaydı da dahil olmak üzere ikametgah, öğrenim durumu, SGK hizmet dökümü, borç durumu gibi birçok belge e-Devlet üzerinden kolayca alınabilir. Bunun için e-Devlet uygulamasına giriş yapmak ve arama kısmına, gerekli olan belgeyi yazmak yeterli. İşte e-Devlet sabıka kaydı sorgulama ekranı...

SABIKA KAYDI NASIL SORGULANIR?

Sabıka kaydı bir kişinin herhangi bir adli işleminin olup olmadığını gösterir. İş başvurusu gibi durumlarda kurumlar tarafından sıklıkla talep edilen sabıka kaydını e-Devlet üzerinden alabilmek için sisteme giriş yapmak gerekir.

T.C. Kimlik Numarası ve e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yaptıktan sonra arama kısmına, 'Adli Sicil Sorgulama' yazın. Açılan pencerede 'Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum ve kabul ediyorum.' ifadesinin yanındaki kutuyu işaretleyip 'Devam et' kısmına tıklayın.

Sonrasında Adli Sicil Kaydı sorgulama formunu doldurun ve 'Devam et' butonuna tıklayıp belgeyi indirin.

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

Online e-Devlet uygulaması ile birçok işinizi resmi kurumlara gitmeden halledebilirsiniz. Şifreyi PTT Merkez Müdürlüklerinden şahsen başvuru ile alabilirsiniz. Şifre ilk alındığında PTT tarafından 2 TL işlem masrafı tahsil edilir. Şifre kaybedilirse veya unutulursa PTT'den alınacak her şifre için 4 TL daha tahsil edilir.

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

E-Devlet kullanıcısıysanız ve iletişim kısmına cep telefonunuzu, e-posta adresinizi yazdıysanız şifrenizi online olarak değiştirebilirsiniz. Eğer bu işlemleri yapmadıysanız yeni bir şifre almak için PTT Şube ve Merkezlerden şahsen yeni şifre almanız gerekir. Ayrıca şifre yenileme detayları için 160 numaralı e-Devlet Kapısı İletişim merkezini arayarak destek alabilirsiniz.

Cep telefonu ve e-posta onaylı ise e-Devlet Kapısı Şifre ve Güvenlik Ayarlarım kısmından;

  • Sadece PTT şubelerinden yeni şifre zarfı alarak
  • Cep telefonuma ve e-posta adresime gelecek kodları girerek
  • Cep telefonuma gelecek kodu girerek

seçeneklerinden birini işaretledikten sonra şifre yenileyebilirsiniz. 

Ayrıca elektronik imza, mobil imza, yeni T.C. kimlik kartı veya internet bankacılığı kullanıyorsanız, e-Devlet Kapısına bunlardan biri ile giriş yapıp şifre oluşturabilirsiniz. 

e-Devlet'e giriş yapmak için, 'https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/gir' adresine erişim sağlayın.


 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.