Arapça soruyu anlamaması tartışma yaratmıştı: Ali Erbaş bu kez de Kelime-i Şehadet'i yanlış getirdi

Arapça soruyu anlamaması tartışma yaratmıştı: Ali Erbaş bu kez de Kelime-i Şehadet'i yanlış getirdi
Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Hz. Ali Camii ve Vasfiye Turna Hafızlık Yatılı Kur'an Kursu'nun açılışında Kelime-i Şehadet'i yanlış söylediği anlar sosyal medyada gündem oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın resmi internet sitelerinde yer alan özgeçmişinde "İyi derecede Arapça ve Fransızca bilmektedir" yazan Diyanet İşleri Ali Erbaş'ın geçtiğimiz aylarda Arapça sorulan soruyu anlamaması ve Türkçe tercüme istemesi gündeme bomba gibi oturmuştu.

Sosyal medyada çokça konuşulan olayda Erbaş, "CV’sinde Arapça biliyor yazdığı halde Arapça bilmediği" iddialarına yönelik yaptığı açıklamada yaşananları “itibar suikastı” olarak nitelendirmişti.

Ali Erbaş bu kez de Yalova'da yapımı tamamlanan Hz. Ali Camii ve Vasfiye Turna Hafızlık Yatılı Kur'an Kursu'nun açılışında Kelime-i Şehadet'i yanlış söylediği iddiasıyla gündeme geldi.

Açılış töreninde konuşan Erbaş, Kelime-i Şehadet getirdi ancak ifadeleri yanlış okuyunca bu durum tartışma yarattı. Görüntülerde Erbaş'ın Kelime-i Şehadet'i "Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden resûlüh" şeklinde dile getirdiği duyuldu.

Görüntüler sosyal medyada hızla yayıldı ve yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Kelime-i Şehadet'in türkçe okunuşu ise "Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resulühü" şeklinde.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.