Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla: Üç bakan yardımcısı görevden alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla: Üç bakan yardımcısı görevden alındı
Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, Milli Savunma Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlıklarında atamalar ve görevden almalar gerçekleşti.

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Milli Savunma Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve üst kademe kamu yöneticileri ile kamu kurum ve kuruluşlarında atamalar gerçekleşti. Yapılan atamalar şu şekilde;

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI BAKAN YARDIMCILIĞINA MUSA HEYBET ATANDI

3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 4'üncü maddeleri gereğince Milli Savunma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Celal Sami Tüfekci görevden alındı, yerine Musa Heybet atandı.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI VE SAĞLIK BAKANLIĞINDA ATAMALAR

3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 4'üncü maddeleri gereğince Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu görevden alındı, yerine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü Muhammet Bilal Macit atandı. Ayrıca karara göre, Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz görevden alındı yerine 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 4'üncü maddeleri gereğince Yasin Ayfer Erkoç atandı.

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞINDA ATAMALAR

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcılığına, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3'üncü maddeleri gereğince Muhammet Kasım Gönüllü atandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Milli Teknoloji Genel Müdür Yardımcıları İlknur İnam ve İrfan Keskin görevden alınırken, Milli Teknoloji Genel Müdür Yardımcılığına Emre Dabak atandı.

TÜBİTAK BAŞKANLIĞINA ORHAN AYDIN ATANDI

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanlığına, Orhan Aydın, Başkan Yardımcılığına Mesut Güner, Yönetim Kurulu Üyeliğine Ahmet Yozgatlıgil, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 7'nci maddeleri ile 4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 586 ve 588'inci maddeleri gereğince atandı.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.