CHP'li Tanal, Polonez fabrikasında görevlendirilen polisleri tarafsız olmamakla suçladı

CHP'li Tanal, Polonez fabrikasında görevlendirilen polisleri tarafsız olmamakla suçladı
CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul Çatalca’daki Polonez gıda fabrikasında görevlendirilen polislerin tarafsız olmadığını söyledi.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul Çatalca’daki Polonez gıda fabrikasında sendikalaştıkları gerekçesiyle işten atılan işçilerle bir araya geldi.

İşçilere desteğe giden Tanal, bazı polislerin fabrikada sucuk ekmek yediklerini görünce tepki gösterdi. Bunun üzerine Çatalca Emniyet Müdürü ile görüşmek isteyen Tanal, beklemediği bir tepkiyle karşı karşıya kaldı.

Emniyet müdürü ile konuşmak için araca yöneldiği esnada üstüne sürülen araçla neye uğradığını şaşıran Tanal, "Sucuk niye alıyorsun, sucuk" diyerek tepki gösterdi ancak tepkisi aracın uzaklaşmasıyla yarıda kaldı.

Mahmut Tanal, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Polonez fabrikasında gördüklerini aktararak görevlendirilen polislerin tarafsız olmadığını ve firmaya yakın durduklarını söyledi.

Polislerin demokratik eylem haklarını kullanan Polonez işçilerine karşı ölçüsüz ve orantısız müdahalede bulunduğunu belirten Tanal, işçileri “Gözaltı yapıp adli işlem yaparsam, çocuğunuz zekiyse bile işe giremez” diye tehdit eden Çatalca Emniyet Müdürü hakkında hem suç duyurusu hem de İçişleri Bakanlığı’na şikayette bulunduğunu duyurdu.

Mahmut Tanal, konuya ilişkin X hesabından şu açıklamayı yaptı:

İstanbul Çatalca’daki Ürdün sermayeli Polonez gıda fabrikasında çalışan işçiler, sendikalaştıkları gerekçesiyle işten atıldı. 56 gündür fabrika önünde demokratik eylem haklarını kullanarak direnen işçilerimizle bir aradayız.

Direniş alanında gördük ki, burada görevlendirilen polisler, Polonez fabrikası yerleşkesine giderek kahvaltı yapıyor, yemek yiyor, çay-kahve içiyor. Polisler ayrıca fabrika yerleşkesini dinlenme alanı olarak kullanıyor. Özetle: Ürdünlü Polonez’in ürettiği sucuğu yiyen Türk polisi, firma ile işten çıkarılan işçiler arasında tarafsızlığını koruyamaz! Emniyet, polis tarafsız olmalı. Ama bu şartlarda kendilerine olanaklarını sunan Polonez firmasına daha yakın durduklarını gözlemliyoruz. Nitekim polis, Anayasanın 34. maddesine dayanarak demokratik eylem haklarını kullanan Polonez işçilerine yönelik olarak keyfi, ölçüsüz ve orantısız müdahalede bulunuyor. Çatalca İlçe Emniyet Müdürü, işçileri, “Gözaltı yapıp adli işlem yaparsam, çocuğunuz zekiyse bile işe giremez” diye tehdit etmedi mi? Zaten bu tehdidinden dolayı Çatalca Emniyet Müdürü hakkında hem suç duyurusunda bulundum hem de bugün İçişleri Bakanlığı’na şikayette bulundum.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.