Aracında kadınla yarı çıplak yakalanmıştı: 'Müftü hakkında soruşturma başlatıldı, ilçeyi terk etmesi istendi'

Aracında kadınla yarı çıplak yakalanmıştı: 'Müftü hakkında soruşturma başlatıldı, ilçeyi terk etmesi istendi'
Gazeteci İsmail Saymaz, Konya'da Beyşehir’de aracın içinde bir kadınla yarı çıplak yakalanan İsmailağacı müftü hakkında Konya İl Müftülüğü tarafından soruşturma başlatıldığını ve müftünün açığa alınacağını iddia etti.

İsmail Saymaz, geçtiğimiz temmuz ayında Konya’nın Beyşehir ilçesine müftü olarak atanan İsmailağa müridi olduğu belirtilen müftü G.B.'nin, iki hafta önce aracın arka koltuğunda bir kadınla birlikteyken polislere yakalandığı iddiasını köşesine taşıdı.

ÇARŞAFLI EŞİNE “O KADIN BENDİM” DEDİRTTİ

Saymaz, müftü G.B.’nin belden yukarısı çıplak olduğunu ve yaşanılan olayın kaymakam il müftüsüne haber verildiğini yazdı. İddiaya göre kadınla birlikteyken polislere yakalanan müftü G.B., olayı örtmek için çarşaflı eşini Konya Müftülüğü’ne getirterek, “O kadın bendim” dedirtti.

İŞLEM YAPILMAMASI İÇİN DEVREYE GİRDİLER

Konya’daki İsmailağa müritleri ve bazı siyasilerin G.B. hakkında işlem yapılmaması için devreye girdiği ve polis tutanağının savcılığa gönderilmediği öğrenildi.

Saymaz, yetkililerin aracın içinde bir kadınla yarı çıplak yakalanan müftüye çok kızgın olduğunu ve müftü için “Diyanet’in yüz karası” ifadelerini kullandıklarını söyledi.

"EŞİ DEĞİLSE BU BİR FACİADIR"

Öte yandan İsmailağa’nın müftüye sahip çıkmasını eleştirilirken yetkililerin ise yaşanan olay hakkında “Evvela eşi olup olmadığını anlamak lazım. Eşi değilse bu bir faciadır. Direkt meslekten ihraç etmek lazım. Diyanet’in yüz karası. Eşiyse de soruşturma açılmalı. Bir de getirip ‘O bendim’ dedirtiyor. Millete Allah lillah telkin eden İsmailağa ise bunun arkasında duruyor. Örtbas etmek istiyorlar.” şeklinde ifadeler kullandığı söylenildi.

MÜFTÜ İLÇEDEN AYRILDI

Olay hakkında yaşanan gelişmeyi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla aktaran İsmail Saymaz, söz konusu şahıs hakkında Konya İl Müftülüğü tarafından soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Müftünün görevden ve açığa alınacağı ifade eden Saymaz, Konya Müftülüğü'nün Beyşehir müftüsünden ilçeyi terk etmesini istediğini ve bunun üzerine müftünün ilçeden ayrıldığını yazdı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.