Adam gibi adam: Erdal Beşikçioğlu

Sokakta yaşayan köpeklere yönelik TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşan kanun teklifini hepimiz biliyoruz.

Mesela onların yaşam haklarını ellerinden alacağımız için benim inanılmaz canım acıyor. Sokaktaki kaldırımı yastık yapan masum köpeğin nefes almasını engelleyeceğimiz için içim paramparça oluyor! Bu hüznün, bu acının tarifi yok… “Yasayı geri çek”, “Kabul etmiyoruz” vs. gibi itirazların da hiçbir önemi yok. Önemi olsa bir işe yarardı zaten, yasa çoktan kabul edildi bile. Oysaki depremde pek çok canı köpekler kurtarmıştı, hatırladınız mı? Onlara can borçluyuz aslında. Saldırgan köpekleri gördüğümüz gibi, neden insanları enkazdan kurtarıp hayata bağlayan köpekleri görmedik? Neden iyi tarafını değil de kötü tarafını gördük?

Haftalar önce “Köpek gibi ol” diye bir yazı yazmıştım. Keşke bir köpek kadar sadık olabilsek. Keşke bir köpeğin sevgisi kadar bir canlıyı sevebilsek. Keşke bir köpek kadar insan olabilsek. Köpeklerden öğreneceğimiz çok şey var… “Ama saldırıyor” diyenler… İnsanların işlediği cinayetlerden haberiniz var mı? Peki bu sayısız cinayetlerden dolayı tüm insanlar öldürüldü mü?
Halktan bazı insanlar da sanki köpekler yok olunca hayat muhteşem olacakmış gibi davranıyor. Sokakta giden hiç tanımadığı kızı bıçaklayan kişi köpek değildi bir insandı. Ailesini öldüren kişi bir insandı. Küçücük çocuklara tacizde bulunan kişi bir insandı. Yine aynı şekilde hayvanlara tacizde bulunan kişi de bir insandı… Ama köpekler ölünce ortalık temizlenecek değil mi??
Konuştukça akıl sağlığımı yitireceğimi düşünüyorum ve asıl konuya geçiyorum.
Ankara Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu’nun öyle bir konuşmasına denk geldim ki, yemin ederim gözlerim dolu dolu izledim videoyu. İnsan sanatçı ruhlu olunca sanırım böyle yaratıcı fikirlere de sahip oluyor.

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, köpeklerin eğitimden geçirilmesinin ardından belediyenin park ve binalarında görevli olarak yer alacaklarını açıkladı.
"Katliamdan yasa olmaz" diyen Beşikçioğlu, "Ben belediye başkanı olarak can dostlarımızı belediyede görevlendireceğim. Belediyenin bir sürü garajı var. Bunlara sahip çıkacak bir can dostuna ihtiyacımız var. Binalarımızda da bekçiye ihtiyacımız var" dedi. Beşikçioğlu, köpeklerin eğitimi kapsamında belediyenin veterinerlik biriminin başına önceden TSK'de görev yaparak mayın arama köpeklerinin eğitimini üstlenmiş bir müdür getirileceğini söyledi. Köpeklerin toplanmayacağını, yurttaşların getirmesini beklediklerini ifade eden Beşikçioğlu, "Bu hayvanları eğiterek belediyenin içerisindeki sosyal tesislerde ömür boyu sağlık ve mama garantisiyle görevlendireceğiz" dedi.

Hayvanların da bir birey olduğunu unutmayan, kimsenin bakamadığı farklı bir pencereden bakıp köpeklere sahip çıkan Erdal Beşikçioğlu’nu yürekten tebrik ediyorum. Bu hareketiyle pek çok kişinin duasını aldığına eminim. Şu an ona ne desem az kalır. Bir hareket bir insanı ele verir, anlatır ve tanıtır. Şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki, hayatımda gördüğüm en büyük adamlardan bir tanesi Erdal Beşikçioğlu. Adam gibi adammış. Karakterinden öpmek istiyorum! Yolu hep ama hep aydınlık, tertemiz ve açık olsun…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Tuğçe Marik Arşivi