Yurtta bir bayram havası!

Elimdeki kağıtta yazılı bulunan ihtiyaç malzemelerini temin etmek üzere markete attım kendimi. İçeride müşteri çok olmamasına rağmen, kasada ödeme kuyruğu var. “Belli ki bir sorun var” diye düşünüyorum.

Yaşı ilerlemiş bir bey, pantolonunun cep astarlarını çıkarmış kasadaki hanıma gösteriyor. “Almadım, para üstü vermedin” diyor. Kadın, “amca verdim, sen cebine koydun” diyor. Bu soru cevap tekrar tekrar yineleniyor. Para üzeri olarak verilen 10 lira ortada yok!

Yarım saat kadar sürüyor bu konuşma ve içeridekilerle beraber sorunun çözülmesini bekliyoruz. Sonunda kasiyer kadın yoruluyor ve çekmeceden 10 lirayı uzatıyor. Adam tam çıkarken, market arabasını bıraktığı yerde parayı buluyor. Cebine koyarken düşürmüş meğer. Geri dönüp, parayı yarı utanarak, yarı mahcup iade ediyor.

İşte memleketin gerçek meselesi bu.

Yoksulluk!

Aylardır haber bültenlerinde saçlarına EURO’lardan yapılmış bigudilerle poz veren, Amerikan dolarlarıyla videolar çeken, ne işe yaradığını bilmediğimiz altın tozlarından bahseden, özel uçaklar, lüks arabalar önünde zenginliklerini burnumuza, gözümüze soka soka poz veren insanların ne ceza alacağı konuşuluyordu.

Ve nihayet!

Hakkında “kara para aklama” dahil bir çok suç iddiasıyla tutuklu bulunan sosyal medya fenomoninin tutuksuz yargılanması kararı, yurtta bayram havası estirdi!

Bir havai fişek atılmadığı kaldı!

Diğer tarafta, çiftçiler sokaklara döküldü, insanlar barınma, karın doyurma, iş bulma derdinde perişan...

Üstelik daha Ağustos bitmeden, Eylül’de açılacak okullara çocuklarını nasıl hazırlayacaklarını düşünürken saçları beyazlaya dursun hiç önemi yok.

Fenomenin içerde 700 gr kilo vermesi, çocuklarından kısa bir süre ayrılması burnumuzun direğini sızlatmaya yetti doğrusu...

kutu-foto.webp

Kadına şiddet durmuyor!

Geçtiğimiz günlerde hamile bir kadın eski eşi tarafından acımasızca sokak ortasında dövüldü.

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu, 01 Ocak-31 Temmuz tarihleri arasında 249 kadın katledildiğini bildirmişti.

Kadına şiddet her haber bülteninin vazgeçilmez konularından biri haline gelmişken, ne önlem alınıyor?

Hiç...

Eski futbolcu AKP’li Alpay Özalan’ın, TİP (Türkiye İşçi Partisi) Milletvekili Ahmet Şık’a saldırıda bulunduğu utanç verici görüntüleri izlemişsinizdir.

Son derece ilkel olan bu olayın ardından yapılan yorumlar hadiseyi daha da çirkin boyutlara taşıdı.

Alpay Özalan’ın parti arkadaşlarından, üstelik kendisi de bir kadın olan bu şahıs bir paylaşım yaptı. Paylaşımda; “Anlayana, anladığı dilden” diye yazarak şiddeti alkışladı..

Kimisi de, Alpay Özalan’ı cesaretinden dolayı “Aslan kral” diyerek tebrik etti.

İşte biz bu meclisten, meclisteki kadınlardan “Kadına şiddeti” önleyecek yasa çıkarmalarını bekliyoruz.

Neyse, bizim meşhur fenomenin takipçi sayısı epeyce artmış. Nereye gitti, ne giydi bakar dururuz.

Boşverin 10 lira için saatlerce ceplerini karıştıranları, evlerine götürecek ekmeği olmayanları, sokaklarda dövülen kadınları...

Sevgiyle kalın

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sevim Güney Arşivi