Gelinim Mutfakta Kıymalı Boşnak Mantısı Tarifi ve Yapılışı

Gelinim Mutfakta Kıymalı Boşnak Mantısı Tarifi ve Yapılışı
Yeni bir haftanın başladığı Gelinim Mutfakta'da günün yemeği belli oldu. Buna göre gelinler kıymalı Boşnak mantısı ile birincilik mücadelesi için kolları sıvayacak. Gelinim Mutfakta kıymalı Boşnak mantısı tarifi ve yapılışı haberimizde.

Dört gelin ve kayınvalidenin amansız rekabetine tanıklık edilen Gelinim Mutfakta, yeni haftasına başlıyor. Birbirinden lezzetli yemeklerin yapıldığı programda bugün de tadıyla milyonların sevgilisi bir hamur işi hazırlanarak puanlamalar gerçekleştirilecek. Nursel Ergin bugünün yemeğini kıymalı Boşnak mantısı olarak açıklayacak. Bilenler bilgilerini gözden geçirmek, bilmeyenler öğrenmek üzere tarifini ve yapılışını araştırarak öğrenmeye çalışıyor. Gelinim Mutfakta kıymalı Boşnak mantısı tarifi ve yapılışı haberimizde.

Kıymalı Boşnak mantısı malzemeleri

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık su,
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ,
  • 2,5 su bardağı un,
  • 1 çay kaşığı tuz.

İçi için;

  • 250 g kıyma,
  • 1 adet soğan,
  • Tuz,
  • Karabiber.

Yağlamak için;

  • 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı,
  • 1/4 su bardağı zeytinyağ.

Servis için;

  • 2 su bardağı yoğurt,
  • 1 diş sarımsak,
  • 1/4 su bardağı zeytinyağ,
  • 1 tatlı kaşığı toz biber,
  • Tuz.

Kıymalı Boşnak mantısı tarifi ve yapılışı

  • Hamur için su, tuz ve zeytinyağını derin bir kaseye alın,
  • Unu azar azar ekleyip hamur toparlanmaya başlayana kadar yoğurun,
  • Hamuru tezgaha alıp gerektikçe un eklemeye devam edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene yoğurun,
  • Üzerini örtüp on dakika dinlendirin,
  • Hamuru tekrar yoğurup altı eşit bezeye bölün,
  • Üzerlerini örtüp beş dakika dinlendirin,
  • Tereyağını eritip zeytinyağı ile karıştırın,
  • Bezeleri çay tabağından geniş olacak şekilde açın,
  • Parçaları yağlayıp ikişer tanesini üst üste koyun,
  • Üzerlerini örtüp on dakika dinlendirin,
  • Soğanı küçük küçük doğrayıp kıymaya ekleyin,
  • Tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun,
  • İkili parçalardan birini tezgaha alıp biraz daha yağlayın ve iki elinizle bastırıp genişleterek ve yanlara doğru çekerek altı görünecek incelikte açın,
  • Kıymalı harcın üçte birini yufkanın ortasına boylu boyunca yerleştirin,
  • Yufkayı ikiye katlayıp kıymalı harcın olduğu taraftan rulo şeklinde sarın,
  • Ruloyu ortadan yanlara doğru çekerek koparmadan inceltin,
  • Rulodan üç parmak genişliğinde parçalar koparın,
  • Parçaları ikiye katlayıp açık uçlarını altta birleştirerek yuvarlak şekil verin,
  • Yuvarlakları yağladığınız 26 cm'lik fırın kabına dizin,
  • 190 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin,
  • Bir kasede yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuzu çırpın,
  • Zeytinyağını bir sos tenceresinde ısıtın,
  • Toz biberi ekleyip karıştırın ve ateşten alın,
  • Mantıları servis tabaklarına alın,
  • Üzerlerine sarımsaklığı yoğurt ve onun üzerine de yağda yakılmış toz biberi gezdirin.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.