X'te engelleme kalkıyor mu? X'de (Twitter) engelleme özelliğinde büyük değişim!

X'te engelleme kalkıyor mu? X'de (Twitter) engelleme özelliğinde büyük değişim!
Sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter), 'engelleme' özelliğinde değişikliğe gideceğini açıkladı. Açıklama sonrası engelleme özelliğinin kalkıp kalkmayacağı merak edilmeye başlandı. Peki X'te engelleme kalkıyor mu?

X'in (eski adıyla Twitter) sahibi Elon Musk, geçtiğimiz haftalarda X'in engelleme özelliğinde önemli yenilikler yapılacağını duyurmuştu. Musk'un açıklamasından sonra güncellemenin detayları konuşulmaya başlandı.

X'TE (TWİTTER) ENGELLEME KALKIYOR MU?

Dün ise güncelleme ile ilgili bir duyuru yapıldı. Buna göre yakın süreçte başlayacak güncelleme ile engellenen hesaplar, artık eğer hesabınız 'herkese açık' olarak ayarlandıysa bütün paylaştığınız tweetleri, yani gönderilerinizi görebilecek. Fakat sizinle hiçbir şekilde etkileşime giremeyecek.


Daha önce engelleme özelliği ile kişiler istemedikleri kişilerin paylaşımlarını görmesini ve onlarla etkileşimde bulunmasını engelleyebilmekteydi.

ENGELLENEN KİŞİLER PAYLAŞIMLARI GÖREBİLECEKLER

Fakat yeni güncelleme sonrası engellenen hesaplar kişilerin paylaşımlarını görebilecek. Sadece beğenip, yorum yapamayacak ya da doğrudan mesaj atamayacaklar.

engel2.jpg
X'in (eski adıyla Twitter) engelleme özelliği sosyal medyada tartışma konusu oldu.

X'ten güncelleme hakkında bir açıklama geldi ve kuruluş açıklamasında "Bugün, yeni güncelleme ile kullanıcılar engelledikleri kişilerle ilgili zararlı veya özel bilgileri paylaşmak ve gizlemek için engellemeyi kullanabilir. Kullanıcılar bu güncellemeyle böyle bir davranışın gerçekleşip gerçekleşmediğini görebilecek ve bu da daha fazla şeffaflık sağlayacak" ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.