Üstü karalanmış yazı nasıl okunur, fotoğrafta üstü karalanmış yer nasıl okunur?

Üstü karalanmış yazı nasıl okunur, fotoğrafta üstü karalanmış yer nasıl okunur?
Üstü karalanmış yazıları okumak bazen metni eski hâline getirmek veya karalamayı kaldırmak gibi hukuki veya teknik sebeplerle gerekebilir. Peki, üstü karalanmış yazı nasıl okunur?

Üstü çizili metnin nasıl okunacağı sorusu birçok kişinin ilgisini çeken bir konudur. Diyelim ki biri size Whatsapp üzerinden bir fotoğraf gönderiyor ve bazı insanlar bu fotoğrafa yorum yapıyor. Yorum yapan kişilerin kim olduğu ya da ne yazdığı anlaşılaması için üzeri karalanıyor.

Bu gibi durumlarda yapabileceğiniz en faydalı şey Instagram'ın fotoğraf düzenleme ayarlarını denemektir. Aşağıdaki adımları izleyerek karartılmış alanların altındaki metni görüntüleyebilirsiniz:

  • Instagram üzerinden sanki fotoğraf paylaşacakmış gibi yükleme yapın.
  • Düzenle bölümüne girin.
  • Bu bölümden parlaklık, kontrast, sıcaklık gibi ayarlar üzerinde oynama yaparak yazıları açığa çıkarın.

Üstü karalanmış yazıları görebilir miyiz? | Technopat Sosyal

Telefonda üstü karalanmış yazı nasıl okunur?

Arkadaşınız size göremeyeceğiniz şekilde karartılmış bir fotoğraf gönderdiyse ve merak ediyorsanız ne yazdığını öğrenmenin bir yolu var. Telefonunuzda üzeri çizili yazı nasıl okunur diye sorarsanız cevabı Instagram uygulamasıdır.

Size gönderilen fotoğrafın üzerindeki karalamanın rengi çok önemlidir. Örneğin, mavi bir karalama yapıyorsanız Instagram'da parlaklığı maksimuma çıkarmalı ve ardından sıcaklığı artırmalısınız. Bu sayede karalanmış alanların altındaki metinlere ulaşabilirsiniz.

iPhone'da üstü karalanmış yazı nasıl okunur?

Fotoğrafta koyu alanlar varsa o alanları değiştirerek aşağıdaki metni okuyabilirsiniz. iPhone'da karalanmış metni okumanın en güvenli yolu Instagram uygulamasını kullanmaktır.

Örneğin fotoğrafınızda siyah karalamalar varsa Instagram fotoğraf düzenleyicisinde parlaklığı artırın, kontrastı maksimuma çıkarın ve sıcaklığı artırın. Bu şekilde değişiklik yaparak karalamanın altındaki metne ulaşabilirsiniz. Yazının rengi kırmızıysa sıcaklığı düşürmeniz gerekir, renge bağlı olarak sıcaklık farklı olacaktır.

Karalanmış yazı okuma uygulaması var mı?

Karalanmış yazı okuma uygulaması diye bir uygulama yoktur.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.