iPhone 15 serisinin bilinmeyen özellikleri ortaya çıktı!

iPhone 15 serisinin bilinmeyen özellikleri ortaya çıktı!
Apple, USB-C ile yepyeni bir çağ açıyor. Peki bu büyük değişiklikle iPhone 15 serisine ne gibi iyileştirmeler getirdi?

Geçtiğimiz günlerde Apple, iPhone 15 serisi piyasaya sürüldüğünde USB-C'ye geçeceğini açıklamıştı. Artık iPhone bu özelliğe sahip olduğundan çoğu Apple ürünü 2025 yılına kadar USB-C kullanmaya başlayacak. Bu geçiş birçok Apple kullanıcısını hayal kırıklığına uğrattı. Ama belki bu ona bazı paketleri geri getirmesi için yeşil ışık yakacaktır. Geçtiğimiz günlerde yayımlanan destek belgesi, kullanıcıları heyecanlandıracak özellikler içeriyor.

iPhone 15 serisinin USB-C’ye geçişi ile bilinmeyen özellikleri!

iphone-15-serisinin-usb-c-gecisiyle-gelen-yenilikler.jpg

Apple USB-C ile ne gibi iyileştirmeler getirdi? Apple, geçtiğimiz Cuma günü yayınlanan bir destek belgesinde iPhone 15 modellerine ilişkin detayları paylaşmıştı. Tüm iPhone 15 modellerinin USB-C bağlantı noktasına bağlanan Apple Watch, AirPods kılıfları veya diğer küçük aksesuarları 4,5W’a kadar şarj edebilecek.

Tüm iPhone 15 modelleri, desteklenen bir USB-C – DisplayPort kablosu veya adaptörü kullanarak 4K HDR'ye kadar videoyu TV'ye yansıtma kapasitesine sahiptir. Bu da yeni ürün serisinin DisplayPort'u desteklediğinin kanıtıdır. Ayrıca iPhone 15 Pro modelleri harici depolama cihazlarına saniyede 4K çözünürlükte ve 60Hz’e kadar kayıt yapmayı da destekliyor.

USB-C ile Apple’da yeni dönem başlıyor!

Apple ile yepyeni bir dönem başlıyor. USB-C'ye geçiş iPhone 15 serisiyle başlıyor. Şirket, 2025 yılı sonuna kadar tüm ürünlerinde USB-C kullanmayı planlıyor.Bu durum birçok soruyu da gündeme getirdi. Apple 2012'ye geri mi dönecek? Acaba geri gelirse kullanıcıların sevdiği diğer özellikleri de geri getirecek mi? Örneğin, MagSafe Battery ve MagSafe Duo'nun üretimi durduruldu

Şirketten konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Neden bu kadar radikal bir değişikliğin olduğu merak konusu. 2012 yılında Lightning'e geçtiğinde bu geçişi hızla tüm ürünlerine yansıttı. Şimdi bu aynı şeyi USB-C için tekrarlayacak. Gelecek ay piyasaya sürülecek yeni iMac, fare ve klavye gibi USB-C aksesuarlarını da içerecek.

Şirket daha sonra USB-C'ye sahip yeni Pro olmayan ve Max AirPod'ları piyasaya sürecek. Bu, satılan Apple Pencil ve birinci nesil iPhone SE gibi bazı Apple ürünlerinin hâlâ Lightning kullanmasına neden olacak. Onlar da yakında bu kervana katılacaklardır.

İlgili Haberler

Kaynak:Beyza Pınar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.