iOS 17 bugün çıkıyor! Öne çıkan 5 yeni özellik

iOS 17 bugün çıkıyor! Öne çıkan 5 yeni özellik
Apple, WWDC 23'te duyurulduğu gibi önümüzdeki birkaç saat içinde iOS 17 ve iPadOS 17 işletim sistemlerini piyasaya sürecek. İşte iOS 17 ile gelen 5 yeni özellik:

Haziran ayında Apple, birçok yeni özellik ve değişiklik içeren iPhone için iOS 17'yi duyurdu. Üç ayı aşkın beta testinin ardından ücretsiz yazılım güncellemesi, iPhone XS ve daha yeni modeller için 18 Eylül Pazartesi günü yayınlanacak. İşte iOS 17'ye gelen 5 yeni özellik:

Aşağıda, iOS 17 çalıştıran iPhone'lara gelen en iyi 10 özelliği ve bu yılın ilerleyen dönemlerinde eklenecek ek özellikleri listeledik. iOS 17 güncellemesi ne zaman yayınlanacak? Merak edenler için iOS 17 Türkiye saatiyle 20.00'da yayınlanacak. iOS 17 güncellemesi, Ayarlar uygulamasının Genel → Yazılım Güncelleme bölümünden kurulabilir.

iOS 17 ile gelen 5 özellik

StandBy modu

indir.webp

Apple'ın Bekleme Modu, iPhone'unuz için şarj sırasında uzaktan görüntüleme için tasarlanmış aranabilir bilgiler sağlayan yeni bir tam ekran görünümdür. Özelleştirilebilir arayüz, saatleri birden fazla stilde, takvimde, favori fotoğrafta, hava durumunda, müzik çalma kontrollerinde, widget'larda ve daha fazlasını görüntüler. Canlı etkinlikleri tam ekran izleyerek maçın güncel skoru veya yemek siparişinizin durumu gibi devam eden etkinlikleri takip edebileceksiniz. Bu özellik aynı zamanda iPhone 14 Pro'nun her zaman açık ekranıyla da çalışır.

Kişi Posteri

indir-1.webp

iOS 17, kullanıcıların diğer kişilerin iPhone'larında gelen telefon aramaları sırasında görünen kişiselleştirilmiş kişi posterleri oluşturmasına olanak tanıyor. Posterler fotoğraf veya Memoji içerebilir ve yazı tipleri ve arka plan renkleri de özelleştirilebilir. Bu özellik yerleşik Telefon uygulamasında mevcuttur ve ayrıca üçüncü taraf arama uygulamalarında da kullanılabilecektir.

NameDrop

NameDrop, kullanıcıların iPhone'larını birbirine yaklaştırarak iletişim bilgilerini kolayca paylaşmalarına olanak tanıyor. Her iki kişi de paylaşmak istedikleri belirli telefon numarasını veya e-posta adresini seçebilir ve ayrıca iletişim posterlerini paylaşabilir. Görsel olarak iOS 17'nin en öne çıkan özelliğinin bu olduğu söylenebilir.

Sesli Mesaj

indir-2.webp

Canlı sesli posta, birisi sesli posta mesajı bıraktığında gerçek zamanlı ekran kaydı sağlar. Kullanıcı sesli mesajın önemli olduğunu düşünüyorsa, arayan kişi mesajını bırakırken çağrıyı alabilir. Apple, operatörler tarafından spam olarak tanımlanan aramaların kodunun çözülmeyeceğini ve anında reddedileceğini söyledi.

iMessage

Mesajlar uygulamasında kullanıcılar artık herhangi bir mesajı sağa kaydırarak satır içi yanıt gönderebilir. Ayrıca tüm iMessage uygulamalarınız tek bir yerde. Yeni artı düğmesine dokunduğunuzda fotoğraflar, sesli mesajlar ve konumlar gibi en sık gönderdiğiniz tüm öğeleri görebileceksiniz. Durum kontrolü özelliği, eviniz gibi bir varış noktasına vardığınızda arkadaşlarınızı veya aile üyelerinizi bilgilendirir. Ayrıca sesli mesajlar artık metne dönüştürülüyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.