Trabzonspor'dan 2 forvet bombası! Yönetim başkent ekibi ile görüşüyor, aynı takımdan gelecekler

Trabzonspor'dan 2 forvet bombası! Yönetim başkent ekibi ile görüşüyor, aynı takımdan gelecekler
 DAMGA Editörü
Son dakika Trabzonspor haberleri: Yeni sezonun transfer çalışmalarını sürdüren Trabzonspor'da gözler yeni takviyelere çevrildi. Bordo mavililerde yönetim, aynı takımda oynayan iki ismin peşine düştü. Görüşmeler tüm hızıyla sürüyor. İşte detaylar...

Kadrosunu Kourbelis, Fernandez ve Orsic ile güçlendiren Trabzonspor'da transfer bitmiş değil. Fırtına, yeni sezona mücadele edeceği kadroyu şekillendirmeye çalışıyor. Bunun için de görüşmeler sürüyor. Listede çok sayıda oyuncu da bulunuyor. Özellikle santrfor mevkisi için gerçekleştirilecek takviyeler konusunda heyecan ve sabırsızlık bir arada. Bu kez aynı takımdan 2 isim listeye dahil edildi. Detaylar haberimizde yer alıyor.

nenad-bjelica.webp

Bjelica'dan transfer sinyali

Dün basın mensuplarının karşısına geçerek açıklamalarda bulunan ve soruları yanıtlayan Nenad Bjelica, özellikle forvet konusundaki duruma açıklık getirdi. Yeni transferler yapılabileceğini işaret eden Bjelica, “Transfer sezonu açılalı 3-4 gün oldu diyebiliriz ve buna rağmen aramızda 3 oyuncu var. Aramıza yaklaşık 6 oyuncu katmayı düşündüğümüzü söylemiştik. Bunları aramıza katabilmek, yine ayrılacak oyuncular olursa yerlerine oyuncu alabilmek için 2 ay süremiz var ve bu konuda yoğun şekilde çalışıyoruz. Şu an santrafor olarak elimizde Gomez, Umut, Enis ve Poyraz var. Herhangi birinin ayrılması durumunda yerlerini en iyi şekilde dolduracak, iyi özelliklere sahip oyuncular için çalışmalarımızı yapıyoruz” dedi.

nenad-bjelica-2.webp

Uzun boylu stoper aranıyor

Geride kalan sezonun ardından savunma hattını güçlendirmeye karar veren Bjelica'nın ilk hamlesi Fernandez olmuştu ancak devamı gelecek gibi görünüyor. Uzun boylu stoper aradıklarını dile getiren Hırvat çalıştırıcı; “Uzun boylu savunma oyuncusu aldığımızı ve yine bu yönde baktığımızı ifade edebilirim. Takımımız, hem genel hem de fiziksel olarak güçlü olmalı ve iyi futbol oynayabilmeli. Merkez orta saha için elimizdeki oyunculardan mutluyuz. 6 numara için elimizde Siopis, Kourbelis, Doğucan ve Flavio var. 8 numarada Dorukhan ve Bakasetas var. 10 numarada Abdülkadir ve Bardhi var. Bütün olarak düşününce mutlu olduğumuzu ifade edebilirim. Transfer sezonu açık olduğu sürece oluşacak fırsatları gelip gidecekleri düşününce her şey olabilir genel olarak orta sahadaki oyunculardan mutluyuz” ifadelerini kullandı.

3339ea0d-2f68-44a6-ab8c-0913ea39500e.webp

O isimleri listeden sildi

Dünkü basın toplantısında Nenad Bjelica'nın sözleri arasında 2 de ayrılık vardı. Şu ana kadar Trabzon'a gelmeyen Djaniny ve Koita'dan hiç bahsetmeyen 51 yaşındaki antrenör, 2 oyuncusunu düşünmediğini beyan etmiş oldu. Özellikle Koita konusunda fesih görüşmeleri yapılmaya devam edilirken Yeşil Burun Adaları pasaportlu oyuncu için Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri ekiplerinden teklif bekleniyor.

bruno-petkovic-dinamo-22052023-b.webp

İlk sıra Petkovic'in

Sayısal ve kontenjan olarka azaldıkları takdirde forvet transferini gerçekleştirmek istediklerini ifade eden Nenad Bjelica'nın listesindeki ilk isim Bruno Petkovic. Bjelica'nın uzun boylu, sırtı dönük oynayabilen ve teknik bir yapıda istediği santrfor takviyesinde 28 yaşındaki golcüden vazgeçilmiyor. Her ne kadar Dinamo şu ana kadar esneklik sağlamasa da temasla tüm hızıyla sürüyor. Diğer yandan bir Alman ekibinin de Petkovic'i istediğine dair haberler Hırvat basınında yer aldı. Yönetim en doğru şartlarda bu transferi bitirebimek adına yoğun mesai harcıyor.

0-sandro-kulenovic-in-action-for-croatia-under-21s.webp

Sandro Kulenovic iddiası

Bir taraftan Petkovic'i bitirmeye çalışan Trabzonspor diğer yandan da alternatifini ve kendisiyle rekabete girebilecek bir ismi de bitirmek amacında. Bu kapsamda gözler Sandro Kulenovic'e çevrildi. Hırvat medyası tarafından yapılan haberlerde geride kalan sezonu kiralık geçiren gen. oyuncu için Dinamo Zagreb'in olumlu bir insiyatif kullanmayacağı ve göndermeye sıcak baktığı dile getirildi.

sandro-kulenovic-nk-lokomotiva-zagreb-1687093097-109437.jpg

Daha önce de adı geçti

Trabzonspor'un listesinde olduğu iddia edilen isimlerden biri olan Sandro Kulenovic daha önce de gündeme gelmişti. 2021 yılına istenilen Hırvat oyuncu için o dönem gerçekleştirilen temaslardan sonuç elde edilememişti. Kule santrfor tabiri ile iyi işler yapan ve Zagreb'in kadrosunda düşünmediği Kulenovic'i Nenad Bjelica'nın istediği öne sürüldü.

sandro-kulenovic.jpg

Nottingham Forest'ı reddetti

Yeni sezonda Trabzonspor'un transferini gerçekleştirmek üzere çalışmalarda bulunduğu Sandro Kulenovic, kısa süre önce Nottingham Forest'tan gelen teklifi reddetti. 23 yaşındaki golcü sebebini ise şu sözlerle açıklıyor; "Burada geliştim ve devam etmek istedim. Devamlılık adına bunu yapmayı planladım. Gelişimim adına en iyi ortamı sağlamaya çalışıyordum ve Lokomotiva en iyi tercihti. Para en önemsiz şey. Burada en önemlisi her maçımı takip edebilecek olan kulübümün gözünün önündeyim. Neden yurt dışına gideyim? HNL (Hırvat ligi) son üç yılda niteliksel olarak çok yükseldi. Bizim ligimiz ciddi bir lig, güçlü bir Avrupa ligi. Burada oynamak yapılacak doğru şey, HNL'de gelişebilir ve ilerleyebilirsin. Nottingham Forest'tan teklif geldi ancak reddettim"

sandro-kulenovic-001.jpg

Sandro Kulenovic kimdir?

4 Aralık 1999 tarihinde Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de doğan Sandro Kulenovic 23 yaşındadır. Babası ve abisi de futbolcudur. Santrfor mevkisinde oynayan ve boyu 1.91 metre olan yıldız forvet futbol hayatına Dinamo Zagreb alt yapısında başladı ancak sonrasında Legia Varşova'ya transfer oldu. 16 yaşında gittiği Polonya'da başarılı da olan Kulenovic'in bir sonraki adresi Juventus'un alt yapısı oldu. Ancak burada istediği formu yakalayamayınca eski kulübü Dinamo, onu 1.6 milyon euroya satın aldı. HNK Rijeka ve NK Lokomotiva ile kiralık deneyimi yaşadı. Geçen sezon çıktığı 37 maçta 12 gol atıp 6 da asist yaptı. Kulenovic'in menajeri Hucika aynı zamanda bordo mavililerin yeni transferi Orsic'in de temsilcisi.

1152295240.jpg

"Kendimden bahsetmeyi sevmem, bunu başkalarına bırakıyorum. Bruno, hem Dinamo'da hem de milli takımda bunu kanıtlamış en iyi forvetlerden biri . Fiziksel olarak güçlü, harika bir tekniği ve futbol zekası var. Ondan alacağım çok şey var ama bence her birimiz kendimiz için birer bireyiz" Sandro Kulenovic - Bruno Petkovic hakkında

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.