Duje Caleta-Car kimdir? Kaç yaşında, nereli ve kariyeri

Duje Caleta-Car kimdir? Kaç yaşında, nereli ve kariyeri
Trabzonspor'da gözler stoper transferine çevrildi. Gündemde Duje Caleta- Car var. Peki, Duje Caleta-Car kimdir? Kaç yaşında, nereli ve kariyeri haberimizde.

Yeni sezonun transfer çalışmalarına devam eden Trabzonspor, Dimitrios Kourbelis ile başladığı yaz tescil döneminde Joaquin Fernandez ve Mislav Orsic ile kadrosunu güçlendirdi. Kadrosunu güçlendirmeyi yapacağı takviyelerle sürdürecek olan bordo mavililerde öncelikli mevkilerden biri de stoper tandemi. Marc Bartra'nın ayrılması beklenen Fırtına'da gözler İspanyol yıldızın gidişine çevrilirken yerinin doldurulması adına da çalışmalar yürütülüyor. Teknik heyet aradığı ismi de Ada'da bulu ve adres yeniden Southampton oldu. Hırvat futbolcu Duje Caleta-Car, Nenad Bjelica'nın istediği oyuncular arasında bulunuyor. Taraftarlar da kendisi hakkında araştırmalarda bulunarak bilgi sahibi olmaya çalışıyor. Peki, Duje Caleta-Car kimdir? Kaç yaşında, nereli ve kariyerine dair detaylar haberimizde yer alıyor.

duje-caleta-car-southampton-1280x720.jpg

Satın alma opsiyonlu kiralanacak

Trabzonspor'un kadrosuna katmak için girişimde bulunduğu Duje Caleta-Car'ın transferinde öncelikli olarak satın alma opsiyonlu kiralık formülü masaya konulacak. Bonservisinin de iki taksitle ödenmesi planlanacak. Yaşı itibarıyla bir sonraki transferine de kesin gözle bakıldığı için de tapusunun alınması istenen milli futbolcunun ikna edilebilmesinde Nenad Bjelica da rol oynayacak. Ayrıca milli takımdan ve Southampton'dan arkadaşı Orsic de yine devreye girecek.

duje-caleta-car-1280x720.jpg

Duje Caleta-Car kimdir?

17 Eylül 1996'da Sibenik'te doğan Duje Caleta-Car, 26 yaşındadır. Sibenik'te başlayan futbol kariyerinde A takımda forma giydiğinde 15.5 yaşındaydı. Yaşının 16 olmaması nedeniyle sahaya çıkma hakkı yoktu. Bu nedenle HNK Sibenik'in puanı silindi. 16 yaşında Salzburg'un yolunu tutan yıldız futbolcuya yeni macerasında yardımcı olabilmesi adına babası Damir de yanına geldi. Ardından Pasching'e kiralandı. 2014'te Red Bull Salzburg'a geri döndü. Yeni adresi ise Liefering oldu. Buradaki kariyerinden sonra kendi kulübünde oynamaya devam etti. Heyean verici oyun stili ile öne çıkan Caleta-Car'ın ilk büyük transferi Marsilya ile gerçekleşti. Fransız ekibi bonservisini 2018 yılında 19 milyon euroya aldı. Geride kalan sezonda ise 8 milyon euro karşılığında Southampton'a geçiş yaptı. Ancak takımı küme düşünce ayrılık kararı aldı. 20 karşılaşmada 2 gol sevinci yaşadı.

1280x854-250c87c4-2baa-11ec-b71b-3a925a8303a3.jpeg

Duje Caleta-Car'ın milli takım kariyeri

Avusturya'daki başarılı performansı nedeniyle 2012'den itibaren Hırvatistan'ın alt yaş kategorilerinde forma giydi. Milli takımdaki ilk maçı ise 2018'deydi. 3 Haziran 2018 tarihinde Brezilya ile oynanan hazırlık maçında son 38 dakika kala Corluka'nın yerine girdi. Avrupa Şampiyonası Elemelerinde ise ilk asistini Azerbaycan'a karşı gerçekleştirdi. Son karşılaşmada Slovakya'ya karşı da 90 dakika forma giydi. Dostluk müsabakaları ve resmi maçlarda olmak üzere toplamda 23 kez terletti. Rakip fileleri 1 defa sarstı, takım arkadaşlarına ise de 2 gol pası verdi.

o-25195023-1280.jpg

Duje Caleta-Car'ın özel hayatı

Trabzonspor'un gündemindeki Duje Caleta-Car evlidir. Adriana Caleta-Car ile dünyaevine girdi. Bu evlilikten bir çocukları bulunmaktadır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.