Fenerbahçe, yıldız oyuncuyla 3 yıl daha “devam” dedi!

Fenerbahçe, yıldız oyuncuyla 3 yıl daha “devam” dedi!
Fenerbahçe Beko iç transferde önemli bir gelişmeyi duyurdu. EuroLeague’in sayı rekortmeni Nigel Hayes-Davis sarı-lacivertli ekiple 3 yıllık sözleşme yeniledi.

ABD’li yıldız basketbolcu Nigel Hayes-Davis, Fenerbahçe Beko’da kaldı! Hakkında NBA’e transfer olacağı yönünde söylentiler çıkan oyuncunun takımıyla 3 yıllık sözleşme yenilediği açıklandı.

Fenerbahçe’den yapılan resmi açıklamada, Nigel Hayes-Davis’ün üç yıl daha takımda olacağı belirtildi. 2022’den beri sarı-lacivertli takımda forma giyen Davis, geçtiğimiz sezon Alba Berlin maçında attığı 50 sayı ile Shane Larkin’in 49 sayılık EuroLeague rekorunu kırmıştı.

Hayes-Davis’le sözleşme yenilenmesi Fenerbahçe’den yapılan açıklamada şu sözlerle duyuruldu:

“Yeni sezon öncesinde kadro yapılanmasına yönelik çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Fenerbahçe Ailesi’ne 2022 yazında katılan ve gösterdiği performansla ekibimizin bu süreçteki başarılarının en önemli parçalarından biri olan Nigel Hayes-Davis ile 3 yıllık yeni sözleşme konusunda anlaşmaya varmıştır.

Bu sözleşmeye göre Nigel Hayes-Davis, 2026-27 sezonunun sonuna dek formamızı giymeye devam edecektir.

Her iki forvet pozisyonunda da oynayabilen Nigel Hayes-Davis (1994, 2.03), 2022-23 sezonunda takımımız ile 33 EuroLeague maçının tamamında forma giyerek 10.5 sayı, 4.3 ribaund, 1.5 asist, 1.2 top çalma ve 13.3 verimlilik puanı ortalamaları tutturdu. Hayes-Davis, ligimizde ise 21 maçta süre alarak 10.29 sayı (%56.25 iki sayı, %41.18 üç sayı), 4.90 ribaund, 1.76 asist, 0.86 top çalma istatistikleri yakaladı.

Nigel, takımımızla geçirdiği ikinci sezonda ise performansını daha da yukarı çekerek EuroLeague’de 13.8 sayı, 4.6 ribaund, 1.7 asist, 1.0 top çalma ve 15.6 verimlilik puanı ortalamaları yakalayarak ekibimizin Final Four başarısının mimarlarından oldu. Bu istatistikler, Nigel Hayes-Davis’in EuroLeague’de 2023-24 sezonunun en iyi beşine seçilmesini de sağladı. Hayes-Davis, aynı zamanda Alba Berlin karşılaşmasında ürettiği 50 sayıyla EuroLeague tarihinde bir maçta en çok skor üreten isim unvanının da sahibi oldu. Başarılı sporcumuz, etkili performansını Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’ne de yansıtarak 14.3 sayı, 3.9 ribaund, 2.0 asist, 1.1 top çalma istatistikleri yakaladı. Nigel, Anadolu Efes’i 3-1 ile geçerek şampiyonluğa ulaşan ekibimizde finallerin MVP’si seçildi.

Bu anlaşmanın Kulübümüz ve sporcumuz için hayırlı olmasını diliyor, Nigel Hayes-Davis’e Fenerbahçe Beko forması altında başarılarla dolu sezonlar diliyoruz.”

İlgili Haberler

Kaynak:Emre Kulcanay

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.