Covid 19 geri mi dönüyor? Uzmanlardan yeni Covid XEC varyantı uyarısı: Çok hızlı yayılıyor

Covid 19 geri mi dönüyor? Uzmanlardan yeni Covid XEC varyantı uyarısı: Çok hızlı yayılıyor
Uzmanlar, Haziran ayında Almanya'da tespit edilen Covid XEC varyantı ile ilgili uyarıda bulundu. Covid 19'un yeni varyantı olarak bilinen Covid XEC varyantının hızla yayıldığını söyleyen uzmanlar, "daha güçlü ve yeni başlıyor" yorumunda bulundu.

2024 yılının Haziran ayında Almanya'da görülen koronavirüs varyantı Covid XEC hakkında uzmanlardan uyarı geldi. Uzman isimlere göre dünya genelinde söz konusu varyant hızla yayılmaya başladı.

UZMANLARDAN "COVİD XEC" UYARISI GELDİ

Uzmanlar üç kıtada ve toplam 15 ülkede tespit edilen Covid XEC varyantı hakkında "daha güçlü ve yeni başlıyor" uyarısında bulundu. Bunun yanı sıra varyantın havaların soğuması ile baskın hale gelebileceği ifade edildi.


ABD merkezli Scripps Research Translational Enstitüsü Direktörü Eric Topol, "Dünya çapında ve ABD'de yeni başladı. Yeni bir virüs dalgasının başlaması birkaç ay sürecektir. Bir sonraki varyant bu gibi duruyor" şeklinde konuşarak uyarıda bulundu.

ABD merkezli sağlık bakım şirketi Kaiser Permanente'nin Güney Kaliforniya Bulaşıcı Hastalıklar Bölge Şefi Dr. Elizabeth Hudson'dan da bir açıklama geldi ve Hudson varyantın Batı Avrupa'da rapor edildiğini söyledi. Uzman isim burada hızla yayıldığını ancak ABD'de aynı yayılma hızında olmadığını ifade etti.

İngiltere'de, Covid-19 vakalarında artış yaşandığı bilinirken, 30 Ağustos tarihine dek bu salgından toplam 102 ölüm gerçekleştiği bildirildi.

COVİD XEC BELİRTİLERİ NELER?


Covid XEC, KS.1.1 ve KP.3.3 varyantlarının karışımı olarak biliniyor. Hastalık, hastalara grip ve soğuk algınlığı gibi yaygın hastalıklarda görülen semptomlar gibi belirtiler yaşatıyor.


Covid XEC'in semptomları arasında bulunan bazı belirtiler şöyle:

Yüksek ateş,

Sık sık öksürük,

Tat ya da koku alma duyusunda kaybolma,

Nefes darlığı,

Halsizlik.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.