Sadece 4 günde bozuk psikolojiyi düzeltiyor! Meyve değil adeta "psikolog"

Sadece 4 günde bozuk psikolojiyi düzeltiyor! Meyve değil adeta "psikolog"
En sevilen meyvelerden biri olan kivinin bilinmeyen faydaları duyanları şaşırtıyor. Uzmanlar kivinin sıradan bir meyve olmadığını ve adeta "psikolog" görevi görerek bozuk psikolojiyi 4 günde düzelttiğini ifade ediyor.

Yapılan araştırmacılara göre, kivi yemek bize C vitamini takviyelerinden daha fazla destek sağlıyor. Vitamin almaktan daha iyi bir seçenek olarak bilinen kivinin faydaları yalnızca fiziksel sağlığı değil psikolojik sağlığı da etkiliyor.

KİVİ, "PSİKOLOG" GÖREVİ GÖRÜYOR

Yeni Zelanda'nın Otago Üniversitesi'nden bir araştırma ekibi, C vitamini seviyeleri düşük olan 155 yetişkinden sekiz hafta boyunca diyet yapmalarını istedi. Ardından katılımcılar günlük olarak C vitamini takviyesi aldı veya iki kivi yedi.

Araştırma sonucunda anketler yapıldı ve yapılan anketler aracılığıyla canlılıkları, ruh halleri, uyku kaliteleri ve fiziksel aktiviteleri incelendi. British Journal of Nutrition'da yayınlanan sonuçlara göre kivi meyvesinin dört gün içinde canlılığı ve ruh halini iyileştirdiği ve adeta "psikolog" görevi gördüğü ortaya çıktı.

YEDİKLERİMİZ NASIL HİSSETTİĞİMİZİ ETKİLİYOR

Araştırmaya göre kivi tüketimi ve C vitaminindeki artış etkisi yaklaşık 14-16 gün civarında zirveye ulaşabiliyor. Gerçekleşen araştırmanın sorumlusu Dr. Ben Fletcher çalışma hakkında konuşarak "Bu, yediğimiz şeylerin nasıl hissettiğimiz üzerinde nispeten hızlı bir etkiye sahip olabileceğini görmemize yardımcı oluyor." dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.