Yeni Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır kimdir ?

Yeni Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır kimdir ?
Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak Mehmet Fatih Kacır atandı. Kabinede isminin açıklanmasının ardından Mehmet Fatih Kacır'ın hayatı, kariyeri ve önceki görevleri merak uyandırdı.

Müge Yücetürk - Mehmet Fatih Kacır 1984 yılında İstanbul'da doğdu. Orta ve lise eğitimini İstanbul Erkek Lisesi'nde tamamladı. 2003 yılında Türkiye'de yapılan üniversite giriş sınavında 12. olmuştur. 2008 yılında Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Fakültesi'nden birincilikle mezun oldu.

Üniversitedeyken öğrenci temsilcisiydi. Disiplinler arası araştırma ve proje yönetimi eğitiminde öncüydü. Üniversiteden mezun olduktan sonra girişimci olmaya karar verdim. Kurduğu ve yürüttüğü firmada faydalı model ve tasarım patentleri geliştirmiş, yenilikçi uygulamaları hayata geçirmiştir.

Girişimci ruhunun yanı sıra sivil toplum kuruluşlarında da aktif rol aldı. 2018 yılına kadar Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Başkanı ve kendisi de kurucularından olan Kakul, DENEYAP teknoloji atölyeleri, yetenekli öğrencilere yönelik Geleceğin Teknoloji Yıldızları programı, bilim merkezi ve girişimci ruhtan sorumlu. kurulmasından bahsetmiştir. Dünyanın en büyük havacılık merkezi programı olan Merkez Programı, bir uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST'in öncülerinden biridir. 2018 yılında TÜBİTAK Bilim Kurulu üyesi oldu. 31 Temmuz 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı kararı ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcılığına atanmıştır. Bakanlıkta Milli Teknoloji Hareketi ve Stratejik Dönüşüm Politikasından sorumlu olan Kakur, Milli Teknoloji Müdürlüğü, Stratejik Araştırma Verimliliği Müdürlüğü, TÜBİTAK, Türk Patent ve Marka Kurumu ve Türk Patent Ofisi'nin çalışmalarını koordine etti. Bilimler Akademisi ve Türkiye Uzay Ajansı.

Bakan Yardımcısı sıfatıyla. TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı, 81 İl DENEYAP Türkiye Projesi Yürütme Kurulu Başkanı, Teknoloji Odaklı Sanayi Transfer Programı Komitesi Başkanı, İleri Teknoloji Ürünler ve Yenilikçi Teknolojiler için Ar-Ge ve Yatırım Teşvik Programı, Denetleme Kurulu ve Araştırma Altyapısı ve Ulusal Kapasite Değerlendirmesi Komisyon. Teknoloji Girişimciliği Konseyi'nin başkanı oldu.

Yeni nesil eğitim modelleri olan Türkiye Açık Kaynak Platformu ve 42 Yazılım Okulu'nun kurulmasına öncülük etti. Türkiye'nin Automobile Togg teknoloji yol haritasının oluşturulması ve uygulanmasında çalıştı. 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi, Milli Yapay Zeka Stratejisi, Milli Uzay Programı, Milli Teknoloji Girişimcilik Stratejisi, Mobilite Teknolojisi, Akıllı Yaşam ve Sağlık Teknolojileri Yol Haritası araştırmalarına öncülük etmiştir.
Strateji çerçevesinde eylem planının uygulanmasını ve bakanlığın yeniden yapılanmasını yürüttü. ASELSAN ve Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırma Vakfı Başkanı Dr. Kacır, İngilizce ve Almanca bilmektedir. O evli ve iki çocuğu var.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.