CHP lideri Özgür Özel, ışık kapatma eylemine böyle katıldı!

CHP lideri Özgür Özel, ışık kapatma eylemine böyle katıldı!
CHP lideri Özgür Özel, saat 21.00’de başlattığı ışık kapatma eylemine katıldığı anların görüntülerini yayınladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, maaşların artırılması için vatandaşları saat 21.00’de ışıkları açıp kapatma eylemi yapmaya davet etmişti. Özel, eylem saatinde ışıkları açıp kapattığı anları paylaştı.

CHP lideri Özgür Özel kişisel sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşımla 9 Temmuz Salı günü saat 21.00’de “Ayağa Kalk Türkiye” eylemine Ankara'daki CHP Genel Merkezi'nden katıldığı anların görüntülerini yayınladı.

CHP Ankara milletvekilleri ile eyleme katıldığını açıklayan Özel, “Ya geçim olacak, ya seçim olacak!” sözlerini de tekrarladı.

Özel, eylem anlarını paylaştığı mesajında; “Saat: 21.00'de Ankara milletvekillerimizle ışıkları açıp kapattık. Ya geçim olacak, ya seçim olacak! #AyağaKalkTürkiye” ifadelerine yer verdi.

CHP lideri, eylem sırasında yaptığı konuşmada ise şunları söyledi: "Bugün Grup Toplantımız'da bir çağrı yaptık. Dedik ki; asgari ücrete zam vermiyorlarsa, emekli maaşını asgari ücret düzeyine çıkarmıyorlarsa, çiftçinin, esnafın sesini duymuyorlarsa biz buna karşı ayağa kalkıyoruz ve sesimizi yükseltiyoruz. Bütün Türkiye'yi bir ortak eyleme çağırdık. Eylemimiz saat 21.00'da tüm Türkiye'de. Elektriğe zam yapanlara, iğneden ipliğe her şeye zam yapıp da emekliye ve emekçiye zam yapmayanlara çiftçiyi ve esnafı bu durumda bırakanlara itirazımızı yükseltiyoruz. Ve ışıkları açıp kapatıyoruz. Biz bu eylemi Ankara'dan bütün Ankara Milletvekillerimizle birlikte başlatıyoruz" dedi.

Eyleme davet etmişti

CHP lideri Özgür Özel bugün Meclis grubunda yaptığı konuşma ile hayat pahalılığına karşı Türkiye'yi ışık yakıp söndürme eylemine çağırmıştı. Özel’in konuya dair açıklamalarında şu ifadeler yer almıştı:

"Demişler ki, "4 yıl boyunca seçim yok, herkes hesabını ona göre yapsın." Diyor ki şimdi, "Ezerim, ezerim, ezerim" günü gelince ağzına bir parmak bal çalarım, o seçimi yine alırım. Bu sefer işler, o kadar kolay değil. 31 Mart'ta emeklinin çektiği azabı, sana da yaşattığı gazabı gördük. Bundan sonraki süreçte de emekliler, emekçiler, çiftçiler, esnaflar eğer bu iktidara sesini duyurursa, tepkisini gösterirse; karşısında durabilecek hiçbir güç yoktur. Buradan bir kez daha söylüyorum; ey Recep Tayyip Erdoğan, ey Devlet Bahçeli, ey Cumhur İttifakı, emeklilere, çalışanlara, esnafa ve çiftçilere hakkını vereceksin, zammını yapacaksın. Zam yaparsan geçim olur, zam yapmazsan seçim olur. Türkiye'yi ayağa kaldırmaya davet ediyoruz. Buradan bütün Türkiye'ye sesleniyoruz; Türkiye bu akşam saat 21.00'de ayağa kalk, "asgari ücret artsın, emekli maaşı bir asgari ücret olsun" diyorsan; bu akşam 21.00'de başlıyoruz. Işıkları yakın, ışıkları kapatın. Uzaydan görünecek. Kendinizi gösterin, zam isteyenler bizimle birlikte olsun, ayağa kalkın ve ışıkları yakın. Hep birlikte sesimizi duyuracağız. Durmadık yeni başlıyoruz, zammı söke söke alacağız. Ya zam olacak, geçim olacak ya da hiç yolu yok seçim olacak" dedi.

Kaynak:Emre Kulcanay

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.