Ali Babacan: Türkiye kötü yönetiliyor

Ali Babacan: Türkiye kötü yönetiliyor
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın katılımlarıyla Maltepe Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde İstanbul 1. Olağan İl Kongresi düzenlendi.

DEVA Partisi İstanbul İl Kongresi'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan önceki dönem DEVA Partisi Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Cem Birtürk Avşar, iddialı konuştu. Avşar, “Önümüzde çok seçim var. Göreceksiniz, DEVA Partisi kadroları önümüzdeki yirmi, otuz yılda Türkiye'yi yönetecek” dedi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın katılımlarıyla Maltepe Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde İstanbul 1. Olağan İl Kongresi düzenlendi. Kongreye DEVA Partisi Teşkilatları'nın tamamı katılırken bölgemizden de DEVA Partisi Beylikdüzü İlçe Başkanı Mustafa Yayla, DEVA Partisi Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Cem Birtürk Avşar ve çok sayıda isim katıldı. Kongrede yapılan seçim sonucunda DEVA Partisi İstanbul İl Başkanlığına Ali Hakan Ağaoğlu seçildi.

İktidar da muhalefet de yanlış yolda

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, DEVA Partisi’nin 1. Olağan İstanbul İl Kongresi’nde konuştu. Babacan, iktidara, “Siz zenginleşirken, yanı başınızdakiler zenginleşirken, bu ülkenin vatandaşları, çalışanlar, emekliler insanca bir yaşamdan geri kalıyor” diye seslendi. “Ülkenin iktidarı da muhalefeti de bakıyoruz, çıkar neredeyse orada” diyen Babacan, "Ülkenin muhalefeti en ufak krizde kim olduğunu hatırlıyor; aslına rücu ediyor. Filistin’e destek mitinginde bir vatandaş mı yumruklandı? Dikkatle bakın: Muhalefet nerede? Şiddetin yanında. Bir yerlerde bir şekilde iktidarı ele mi aldılar? Muhalefet nerede? Eş dost kayırmanın yanında, haksız rantın yanında” diye konuştu.

Türkiye kötü yönetiliyor

Türkiye'nin kötü yönetildiğini anlatan Ali Babacan, ““Soruyorum: Türkiye bir sömürge ülke mi? Bu ülkenin vatandaşları bir sömürge valisinin boyunduruğu altında mı yaşıyor? Biz bağımsız, egemen bir ülke değil miyiz? Fakat, belli ki iktidardakilerin zihin dünyası farklı bir noktada. İktidarın başındakiler, ekonomi yönetimin başındakiler belli ki bu millete farklı bakıyor. Çıkıyorlar, ekran karşısında, ‘Yurt dışına gidenler zaten ayrıcalıklıdır’ diyorlar. ‘İmkânı olmayan biri nasıl yurt dışına gitsin’ diyorlar. ‘Madem imkânı var, ödesin yüksek harcı’ diyorlar. Gerçekten çok yazık. Bu zihniyet, gençlere ‘Çıkar telefonunu’ diyenlerin zihniyetinden farksız. Bu zihniyet, kendi vatandaşlarına ‘Çıkar bakalım pasaportu, paran yoksa o pasaportun cebinde işi ne?’ diyen bir zihniyet. Öğrencilere, emeklilere, ‘Haddini bil, senin neyine iyi bir hayat yaşamak’ diyen bir zihniyet. Biz de buradan ‘Hayır!’ diye haykırıyoruz. Siz zenginleşirken, yanı başınızdakiler zenginleşirken, bu ülkenin vatandaşları, çalışanlar, emekliler insanca bir yaşamdan geri kalıyor” dedi.

Şeffaf olmadan olmaz!

Türkiye'de şeffaflığın olmadığına da değinen Babacan, “Defalarca söyledim, tekrar ediyorum. Güven nasıl kazanılır? Şeffaflık olmadan, güven olmaz. Güven olmadan da ekonomide başarı gelmez. Geçen hafta epey bir TÜİK konuşuldu değil mi memlekette? Kimsenin pek tanımadığı, bilmediği bir başkan vardı, şöyle bir kamuoyunun önüne çıktı ki millet ‘Eyvah, TÜİK’in başına böyle birisi mi varmış?’ dedi. Ta zamanında görevlendirilmiş, hükûmetin tanımıyla malum görev adamlarından bir tanesi. ‘Enflasyonu indir’ diyor indiriyor, ‘Düşür’ diyor, düşürüyor. Şeffaf olmayan sadece TÜİK değil. Ben şimdi buradan ülkeyi yönetenlere, başta Sayın Erdoğan’a soruyorum, ekonomi yönetimine soruyorum: Tamam TÜİK şeffaf değil, son bir haftada millet de iyi anladı sanırım ama arkadaşlar, Merkez Bankası da şeffaf değil. Merkez Bankası niçin yaptığını ettiğini açıkça ortaya koymuyor. Niçin bu ülkenin Merkez Bankası hâlâ arka kapıdan döviz alıp satmaya devam ediyor. Özellikle de yeni ekonomi yönetimine seslenmek istiyorum: Yeni ekonomi yönetimindeki arkadaşların bir kısmı, ben ekonominin başındayken bizim ekipteydi değil mi? Biz 13 yıl neden Merkez Bankası’nın verilerini anlık yayınladık da siz bunu saklıyorsunuz?” diye sordu.

gsmzicewoaasc1x.jpeg

İstanbul'da çok güçlüyüz

DEVA Partisi İstanbul İl Başkanı Ali Hakan Ağaoğlu ise “DEVA Partisi bugün İstanbul'da ne kadar güçlü olduğunu herkese göstermiştir. Partimiz bu kongrelerle gerekli kan değişimlerini sağlayarak yoluna çok daha güçlü bir şekilde devam etmektedir. İstanbul'da yolumuza kararlılık ve büyük bir azimle devam edeceğiz” dedi.

DEVA damlaları toprakla buluşuyor

DEVA Partisi Beylikdüzü İlçe Başkanı Mustafa Yayla da, “DEVA damlaları toprakla buluşuyor. Olağanüstü bir teşkilat kuruldu. Biz de Beylikdüzü olarak bunun bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

avsar-001.png

DEVA Partisi Türkiye'ye değer katacak

Kongre öncesinde gazetecilere konuşan İş İnsanı ve DEVA Partisi önceki dönem Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Cem Birtürk Avşar ise “Türkiye'nin önemli bir siyasi partisi olarak biz de İstanbul İkinci Olağan Kongremizi yapıyoruz. Kongremize yoğun bir ilgi vardı. Bu kongrenin İstanbul'da olması Türkiye'deki tüm DEVA Partisi Teşkilatı için çok önem arz ediyor. DEVA Partisi'nin gözdesi olma bilinciyle, Sayın Genel Başkanımız Ali Babacan ile beraber İstanbul'a ve tüm Türkiye'ye katacağımız değerleri vatandaşlarımıza anlatacağız. DEVA Partisi olarak bizim Beylikdüzü'nde yapmayı tahaaüt ettiğimiz projelerin tamamı diğer partiler tarafından küçük de olsa görüldü ve uygulanmaya konuldu. Şu anda diğer partiler bu projelerimizi kullanıyor, hayata geçiriyor. Zaten DEVA Partisi olarak bizim projelerimiz tabii ki öncelik olarak biz uygularsak en doğrusu ama diğer partilerin de bunları sahiplenmeleri DEVA Partisi'ni yenilikçi, çağdaş, herkese örnek olacak projelerine misallar teşkil ediyordu. Tabii vatandaşın tercihi belediye seçimlerinde belli bir yere destek için bir noktada birikti. Ama önümüzde çok seçim var. Herkes görecek ki DEVA Partisi Türkiye'nin yirmi, otuz sene sonrasını şekillendirip, Türkiye'yi yönetecektir” dedi.

Beylikdüzü için önemli bir isim Avşar!

DEVA Partisi Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı İş Adamı Cem Birtürk Avşar’ın yerel seçim sürecinde yerel kalkınma odaklı yeni nesil belediyecilik anlayışını ön plana çıkaran çeşitli projeleri vardı. Avşar, okullarda öğrencilere su temini, her 10 caddeye 1 kreş açılması, öğrenciler için ilgi alanlarına göre deneyim laboratuvarları oluşturulması gibi eğitim odaklı yenilikçi adımlarla dikkat çekmişti. Kentsel dönüşümde katılımcı bir yaklaşım benimseyen Avşar, kentli istişare toplantıları düzenleyerek halkın katılımını sağlamayı hedefliyor. Kadın girişimcilere destek programları ve esnafın rekabet edebilmesi için “Mutlu Esnaf Platformu” projesi gibi ekonomik gelişim odaklı şehrin yaşam kalitesini artırmayı planlayan projelerle öne çıkmıştı. Avşar, DEVA Partisi Beylikdüzü İlçe Örgütü’nün vizyoner projelere hız kesmeden Beylikdüzü’nü daha yaşanabilir bir şehir haline getirmeyi planlayan bir yerel siyasete devam edeceklerini ifade etti.

Kaynak:DAMGA GAZETESİ - BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.