Son kulis bilgisi paylaşıldı: İmamoğlu yeni parti mi kuracak?

Son kulis bilgisi paylaşıldı: İmamoğlu yeni parti mi kuracak?
Gazeteci Fatih Altaylı'ya göre İmamoğlu, CHP’nin genel başkanı olamayacağını anladığı durumda yeni bir parti kurmayacak.

EMİNE KAŞIKCI- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 28 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gerisinde kalmasıyla CHP içerisinde yönetim değişikliğine yönelik 'değişim' yankıları sürüyor.

Geçtiğimiz günlerde İmamoğlu “Değişimin sadece bir kurul, heyet değişimiyle olmayacağını hepimiz biliriz” ifadelerini kullanmış değişimi sadece kendisinin değil tüm toplumun istediğini söylemişti.

Dün de 'değişim' konusunda ısrarlı tavrını sürdüren İmamoğlu, “CHP genel başkanlığına aday mısınız” sorusuna "Değişim şarttır. Değişim usulleriyle, sisteme toplumu katışıyla, bir takım hatalardan geri dönmekle mümkün olabilir" ifadelerine yer veren İmamoğlu, "Partimin bu yönde adım atmasını ısrarla istemeye devam edeceğim" demişti.

Gazeteci Fatih Altaylı, bugünkü yazısında İmamoğlu'nun değişim konusunda daha önce söylediklerinin arkasında olduğunu, fikrinin değişmediğini belirttiğini aktardı.

Öte yandan İmamoğlu, CHP’yi daha güçlü hale getirmek için ne yapılmalı konusunda herkesin bir arayış içinde olduğunu söylediğini belirtti.

Altaylı izlenimlerini paylaşarak İmamoğlu'nun CHP’nin genel başkanı olamayacağını anladığı takdirde yeni bir parti kurmak gibi bir fikri olmadığını söyledi.

Altaylı şunları söyledi:

Ekrem İmamoğlu ile konuştum.

Ekrem Bey değişim konusunda daha önce söylediklerinin arkasında olduğunu, fikrinin değişmediğini belirtti. Partideki hemen herkesle istişarelerde bulunduğunu, CHP’yi daha güçlü hale getirmek için ne yapılmalı konusunda herkesin bir arayış içinde olduğunu söyledi.

Ancak gördüğüm kadarı ile aceleci bir tavır almayı düşünmüyordu. Kırıp dökmeden, kimseyi incitmeden sürecin yürümesinden yana idi. Acelesi yoktu. CHP’nin genel başkanı olamayacağını anlarsa yeni bir parti kurmak gibi bir fikri ise hiç yoktu. Tabii bu benim izlenimim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.