"Seksenler"in oyuncusu MHP'den aday oldu! MHP milletvekili adayı Özlem Balcı kim?

"Seksenler"in oyuncusu MHP'den aday oldu! MHP milletvekili adayı Özlem Balcı kim?
MHP'nin milletvekili aday listesinde yer bulan ünlü oyuncu Özlem Balcı kim? Özlem Balcı hangi bölgeden aday oldu? İşte cevabı...

Fatma Dilek Kantoğlu Keklikçi - MHP'nin kesin milletvekili aday listesinin açıklanmasının ardından aday olan sürpriz isimler gündeme gelmeye başladı. Bunlardan biri de Seksenler dizisinde rol alan Özlem Balcı oldu. Listede yer alan isimleri merak eden vatandaşlar "Özlem Balcı kimdir?, "Özlem Balcı nereden aday oldu?" gibi soruların yanıtını arıyor.

1. sıradan aday 

Seksenler dizisinde canlandırdığı Yıldız karakteri ile tanınan Özlem Balcı, MHP'nin milletvekili aday listesinde yer buldu. Balcı, MHP Muğla milletvekilliği için 1. sıradan aday gösterildi. Ünlü oyuncunun listede ilk sırada yer alması sonrasında Özlem Balcı'nın hayatı ve oynadığı projeler de merak konusu oldu.

Emine Erdoğan'ı canlandırmıştı

Ocak ayında MHP Muğla İl Başkanlığı’nda partiye üye olan Özlem Balcı, Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatını anlatan “Reis” filminde Emine Erdoğan’ı canlandırmıştı.

Özlem Balcı kimdir? 

Özlem Balcı, 25 Mart 1984'te Fethiye'de dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Fethiye'de tamamlayan Balcı henüz öğrenciyken çalışmaya başladı. Lise'de yerel kanallardan F Radyo & TV'de DJ'lik yaptı. Aynı kanalda haber spikerliği, metin yazarlığı ve haber muhabirliği görevlerini de üstlendi. Köyümüzde Özlem programında sunucu, Sabah Şekerleri programında ise yönetmenlik yaparak kariyerine devam etti. Özlemce ismindeki kendi programının yapımcılığını ve sunuculuğunu yaptı. Muğla'nın yerel kanallarından Şah TV'de haber spikerliği de yapan Balcı, çeşitli görevlerinden dolayı ödüller kazandı.

Siyaset Bilimi okudu

2001 yılında Çankaya Üniversitesi İ.İ.B.F. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü kazandı. Tatil dönemlerinde Fethiye'de bir tatil köyünde çocuk animasyonu ve halkla ilişkiler alanlarında çalıştı. Çalıştığı kurum bünyesinde animasyon aktivitelerine İngilizce tiyatro oyunları koyarak oyunların yönetmenliğini yaptı. Çeşitli alanlarda dersler verdikten sonra üniversite eğitiminin üçüncü senesinde okulu bırakıp M.S.M'de tiyatro eğitimleri almaya başladı.

Oynadığı yapımlar

Özlem Balcı, oyunculuk kariyerine küçük rollerle başladı. 2006 yılında Arka Sokaklar dizisindeki Makbule karakteriyle televizyona adım attı. 2007-2008 yıllarında Doktorlar dizisinde "Aslı" karakterini canlandırdı. Aynı yıl Annem dizisinde İstanbul, Dudaktan Kalbe dizisinde "İnci" karakterini, Hepsi1 dizisinde ise "Özlem" karakterini canlandırdı. 2008-2009 yıllarında sırasıyla Akasya Durağı, Ece, Yalancı Romantik, Yol Arkadaşım, Zülfikâr, İpsiz Recep, Ah Kalbim ve Unutulmaz dizilerinde rol aldı. Aynı yıllar arasında ilk sinema deneyimini Süper Ajan K9 filmiyle yaşadı. 2010 yılında Umut Yolcuları adlı dizide "Deniz" karakterini, 2011 yılında Canan dizisinde ise "Elif Öğretmen"i canlandırdı. Sonraki sene Ateşin Düştüğü Yer filminde "Asiye", Siya Mem-u Zin filminde "Helin" karakterini canlandırdı.

“Seksenler” dizisiyle ünlendi

2013 yılında Seksenler dizisinde Kahveci Mesut'un eşi Yıldız'ı canlandırdı. 2014 yılında Zengin ve Yoksul adlı TV filminde, 2015 yılında Merdiven Baba filminde rol aldı. 2016 yılında Recep Tayyip Erdoğan'ın hayatını anlatan Reis filminde Emine Erdoğan'ı canlandıracağı duyuruldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.