Mehmet Yılmaz kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? Adalet Bakanlığı Yardımcılığı'na atanan Mehmet Yılmaz'ın hayatı

Mehmet Yılmaz kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? Adalet Bakanlığı Yardımcılığı'na atanan Mehmet Yılmaz'ın hayatı
Adalet Bakanlığında Bakan Yardımcılığına atanan Mehmet Yılmaz'ın hayatı gelişme sonrası merak ediliyor. Peki Mehmet Yılmaz kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? İşte Mehmet Yılmaz'ın hayatı...

Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Yılmaz'ın hayatı merak ediliyor. Son gelişmeler sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan karar ile beraber Adalet Bakanlığı için Bakan Yardımcılığına 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3’üncü maddeleri gereğince Mehmet Yılmaz atandı.

Yılmaz'ın İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduğu biliniyor. İşte Mehmet Yılmaz'ın hayatı...

MEHMET YILMAZ KİMDİR?

1980 senesinde Niğde Ulukışla ilçesinde dünyaya gelen isim, 2002 senesinde İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. Ardından Gazi Üniversitesinde yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır.

2003 senesinde ise Adana Hâkim Savcı Adayı olarak meslek hayatına başlamıştır. Daha sonra 2006 senesinden itibaren sırasıyla Körfez/Kocaeli, Çaldıran/Van, Altınekin/Konya Cumhuriyet Savcılığı, HSK Müfettişliği, Polatlı, Ankara Batı Cumhuriyet Savcılığı, Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği, Adalet Bakanlığı İç Denetçisi olarak görev almıştır.


2020 yılının Aralık ayı itibariyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak görev aldıktan sonra 2024 yılının Mayıs ayında Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile Ceza İşleri Genel Müdürü olarak atanmıştır. Yılmaz evlidir ve ayrıca 2 çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.