CHP milletvekilleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ayakta karşıladı

CHP milletvekilleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ayakta karşıladı
TBMM’nin yeni dönem açılışında CHP cephesinde ilginç bir gelişme yaşandı. Parti grubunda alınan kararla Cumhurbaşkanı Erdoğan salona girdiği anda CHP’li vekiller ayağa kalktı.

TBMM’de yeni yasama yılı açılış töreninde ilginç görüntüler. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) grubu açılış töreni öncesi aldığı grup kararıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ayakta karşıladı. Erdoğan TBMM’ye girdiği anda ayağa kalan CHP’li vekiller Cumhurbaşkanını alkışlamadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TBMM Genel Kurulu’nda ayakta karşılanması kararı CHP grubunu böldü. CHP’de, 127 vekilden yaklaşık 20 kişi Genel Kurul salonuna girmeyerek karara tepki gösterirken, içeri giren vekillerden 6'sı karara uymadı ve ayağa kalkmadı. Gelen eleştiriler üzerine Özgür Özel, “Biz Cumhurbaşkanı'nı, devletin başını, makama saygısızlık yapmadan karşıladık. Bunda şaşırılacak bir şey yok” açıklamasını yaptı

20'YE YAKIN VEKİL SALONA GİRMEDİ İÇERDEKİLERDEN 6'SI AYAĞA KALKMADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla TBMM 28. dönem 3. yasama yılının açılış töreni yapıldı. Tören başlamadan önce CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından milletvekillerine gönderilen mesajda, “Cumhurbaşkanı Genel Kurula giriş yaptıktan sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelirken ayağa kalkılacak ancak alkışlanmayacak” tebliğinde bulunuldu. Talimatın ardından Erdoğan kürsüye geldiği sırada CHP Grubu ayağa kalktı. Fakat 127 vekilden yaklaşık 20'sinin Genel Kurul salonuna girmeyerek karara tepki gösterdiği görüldü. İçeri giren vekillerden Engin Altay, Uğur Bayraktutan, Okan Konuralp, Arife Sibel Yanıkoğlu, Sibel Suiçmez ve Harun Özgür Yıldız'ın ayağa kalkmaması dikkat çekti.

CUMHURBAŞKANINI, DEVLETİN BAŞINI SAYGISIZLIK YAPMADAN KARŞILADIK!

Genel Kurul'daki 'ayağa kalkma' görüntüleri kısa sürede tartışmalara neden oldu. Eleştirilere yanıt veren Özgür Özel, “Makama saygıda bir eksik bırakmayacağımızı söylemiştik. Biz Cumhurbaşkanı'nı, devletin başını, Meclis'in açmakla görevli kişiyi 1 Ekim günü makama saygısızlık yapmadan karşıladık. Bunda şaşırılacak bir şey yok” dedi. Bundan sonra da bu şekilde devam edeceklerini belirten Özel, “Hatta bir arkadaşımızın değerlendirmesi şu, 'Seneye ya da ondan sonraki seneye bizim Cumhurbaşkanımıza yapılmaması açısından önemli bir adım attık. Karara uymak istemeyen dışarıda kalabilir' dedik. 15-20 arkadaşımız kuliste beklemeyi tercih ettiler. Bu partinin grup kararı değildi” ifadelerini kullandı.

MAKAMLARA SAYGILI DAVRANACAĞIZ

CHP'nin bundan sonraki süreçte makamlara saygılı olacağını açıklayan Özgür Özel, “Ancak muhalefetinde bir kelime eksik söylemek, bir santim eğilmek CHP'nin muhalefetinde yoktur. Normalleşme herkese lazım” dedi.

Vekillere özel mesaj!

Gazeteci Barış Yarkadaş, CHP tarafından alınan kararın Grup Başkanvekili Murat Emir tarafından vekillere tebliğ edildiğini duyurdu.

CHP’li milletvekillerine gönderilen mesajda, “Cumhurbaşkanı Genel Kurula giriş yaptıktan sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelirken ancak alkışlanmayacak” ifadeleri yer alıyordu.

gyzosuqxmaegmbc.jpeg

TBMM’nin açılış töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan kürsüye yöneldiği anda CHP’li vekillerin ayağa kalktığı ancak alkışlamadığı görüldü.

CHP’li vekiller, geçmiş dönemdeki Meclis açılış törenlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM Genel Kurulu’na girdiğinde değil Erdoğan salondan çıkarken ayağa kalkıyordu.

İlgili Haberler

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.