Ekrem İmamoğlu hapse mi girecek? Ekrem İmamoğlu'nun cezası belli oldu mu, para cezası mı alacak?

Ekrem İmamoğlu hapse mi girecek? Ekrem İmamoğlu'nun cezası belli oldu mu, para cezası mı alacak?
Ekrem İmamoğlu için hapis cezası istenen 'ahmak davası' sürerken, İmamoğlu'nun cezasının açıklanıp açıklanmadığı merak ediliyor. Pek çok kişi "İmamoğlu ceza aldı mı?" sorusunu sorguluyor. Peki İmamoğlu para cezası mı alacak, karar belli oldu mu?

Ekrem İmamoğlu'na hapis cezası istenen 'ahmak davası' devam ederken, uzman isimlerden konu ile ilgili yorum ve açıklamalar da gelmeye devam ediyor.

İmamoğlu'nun avukatlarının cezaya itirazı sonrası dosya İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 24. Ceza Dairesine ulaştı. Fakat daire henüz bir karar vermedi. İstinafın itirazı reddetmesi veya kabul etmesi yönünde iki seçeneği bulunmakta. Aynı zamanda İstinaf kendisi de duruşma yaparak davayı ele alabilmekte.

EKREM İMAMOĞLU CEZASI BELLİ OLDU MU?

Eğer İmamoğlu'nun itirazı reddedilirse bu durumda dosya bu kez Yargıtay 4. Ceza Dairesine gitmiş olacak. Yargıtay'ın kararı hem bozma hem de onama yetkisi var. Eğer karar bozulursa dava yerel mahkemede tekrardan görülmüş olacak. Ancak karar onanırsa İmamoğlu hakkındaki ceza kesinleşmiş olacak ve bu sebeple siyasi yasaklı hale gelecek.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içerisindeki pek çok isim, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hakkında siyasi yasak ve hapis cezası istenen 'ahmak davası' ile ilgili destek mesajı vermiş ve önceki gün Emirgan’daki belediyeye ait Beyaz Köşk’te bir araya gelmişti.

imamoglu1.png

İmamoğlu davası ekranlarda da konuşulmaya devam ederken bu defa hukukçu Dr. Ruşen Gültekin'den dava için bir yorum geldi. Gültekin "Eğer bu ceza onanırsa İmamoğlu cezaevine girecek." dedi.

PARA CEZASI İHTİMALİ DAHA YÜKSEK GÖRÜNÜYOR

Pek çok kişi İmamoğlu'nun dava sonucunu merak edip sorguluyor. İmamoğlu için alınan karar henüz açıklanmadı ancak hapis cezası yerine para cezası olması ihtimali de yüksek bir ihtimal olarak görülüyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.