Kuşoğlu, İmamoğlu ve Özel cephesini öfkelendiren sözlerinin arkasında: Çok yüksek egoyla tepki verildi

Kuşoğlu, İmamoğlu ve Özel cephesini öfkelendiren sözlerinin arkasında: Çok yüksek egoyla tepki verildi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu için 'genel başkana karşı daha dikkatli olmalılar' söylemine açıklık getirdi.

EMİNE KAŞIKCI- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 28 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gerisinde kalmıştı.

Seçim sonrasında CHP'de tartışmalar sürüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 'değişim' çağrılarını yüksek sesle dile getirirken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile üç kez görüşmüştü.

İmamoğlu görüşmeye ilişkin kamuoyunun bilmesi gereken kısımları olduğunu ve bayram öncesi açıklama gelebileceğini işaret ederken Kılıçdaroğlu kayıtsız kalmış ve konuya ilişkin herhangi bir açıklamada bulunmamıştı.

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel de adaylığa ilişkin “Sorumluluktan kaçmam” diyerek fedarkarlık yapmaktan da geri durmayacağını belirtmiş ve adaylık sinyali vermişti.

Geçtiğimiz günlerde BBC Türkçe’den Ayşe Sayın’a konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Ekrem İmamoğlu'nu ve Özgür Özel'i uyarmış ve ”Grup başkanımız da o mevkide otururken, ya da Ekrem bey büyükşehir belediye başkanıyken, genel başkana karşı daha dikkatli olmalılar." demişti.

Kuşoğlu'ndan tepkilere yanıt

Diken'den Altan Sancar'a konuşan Kuşoğlu, söylediği sözlerinin uyarı değil bir hatırlatma olduğunu söyleyerek bu hatırlatmaya karşı çok yüksek bir egoyla tepki verildiğini açıkladı.

Sancar'ın "Bu egoyu gösterenlerin kimler olduğunu düşünüyorsunuz?" sorusuna Kuşoğlu "Ekrem bey ve Özgür bey değil, ama o çevreden arkadaşlar anormal tepkiler verdiler adımı söyleyerek. Bunlar aslında parti suçu işleyen arkadaşlardır." şeklinde yanıt verdi.

Kuşoğlu'nun açıklamalarından ilgili kısım şöyle:

"Hatırlatmada bulundum"

Özgür bey de Ekrem bey de bizim çok değerli siyasilerimiz. Onlar bir bakıma bizim geleceğimiz. Bu kadar kıymetli arkadaşlarımızın partide önemli görevler işgal ederken daha dikkatli olmaları konusunda hatırlatmada bulundum. Uyarı da değil, hatırlatmada bulundum. Çünkü partinin kurumsal kimliği her şeyden önemlidir. Partinin kurumsal kimliğini de genel başkan temsil eder. Bu konuda herkesin hassasiyet göstermesi gerekir.

"Böyle bir hatırlatmada bulunmam doğaldır"

Eski genel başkanlarımızın da beni bu konuda desteklemelerini dilerdim. Çünkü yanlış bir iş yapmadım. Partide ben şu anda genel başkan yardımcısıyım. Böyle bir hatırlatmada bulunmam doğaldır. Partinin kurumsal kimliğine, genel başkanımızın, eski genel başkan genel başkanlarımızın, il başkanlarımızın her düzeyde parti üyesinin sahip çıkması lazım.

"Bu hatırlatmayı bu kadar yüksek egoyla karşılamak beni üzdü"

Hepimizden önemli olan partinin kurumsal kimliğidir. CHP yüz yıllık bir partidir, bunu hiçbirimizin unutmaması lazım. Ben de bu hatırlatmayı yaptım. Bu hatırlatmaya karşı çok egoistçe, çok yüksek bir egoyla tepki verildi. Çok üzüntüyle karşıladım bunu. Bu hatırlatmayı bu kadar yüksek egoyla karşılamak beni üzdü doğrusu.

"Bunlar aslında parti suçu işleyen arkadaşlardır"

Yani partide belli yerleri işgal eden arkadaşlarımız da oldu. Ekrem bey ve Özgür bey değil, ama o çevreden arkadaşlar anormal tepkiler verdiler adımı söyleyerek. Bunlar aslında parti suçu işleyen arkadaşlardır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.