Kılıçdaroğlu'nun HDP'ye yapacağı ziyarette tarih belli oldu

Kılıçdaroğlu'nun HDP'ye yapacağı ziyarette tarih belli oldu
Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP'ye gerçekleştireceği ziyarette tarihin belli olduğu açıklandı.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilen Kemal Kılıçdaroğlu, Halkların Demokratik Partisi'ni (HDP) ziyaret edecek.

Kılıçdaroğlu, partinin eş genel başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan ile görüşecek.

Ziyaretin cumartesi günü saat 13.00'te yapılacağı bildirildi.

CHP lideri, hafta başında konuyla ilgili bir açıklama yaparak, "HDP'nin değerli Eş Genel Başkanlarıyla görüşeceğim. Arkadaşlarım planlamayı yapıyorlar." demişti.

Ne olmuştu?

Altılı Masa’dan ayrılan daha sonra tekrar dönen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “CHP, HDP ile görüşebilir, bu net. Ama bize asla getiremez" demişti.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş bunun üzerine Akşener’e açık mektup yollayarak sorular yöneltmişti. Demirtaş “Siz Millet İttifakı'nın bir parçası olarak kendi ittifakınızdaki partilerle bile kıran kırana bir müzakere yürüttünüz. Size hak olan müzakere siyaseti, HDP için neden bir hak değil?” dedi.

Kılıçdaroğlu ise HDP ile yapacağı görüşmeyi demokrasinin gereği olduğunu ve sakınca görmediğini ifade etmişti.

Kılıçdaroğlu “Elbette HDP’yi de ziyaret edeceğim. Cumhurbaşkanı adayı olarak, tüm Türkiye’nin, 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım iddiasında biri olarak tüm partileri ziyaret etmem zaten demokrasinin gereğidir. HDP’yi ziyaret etmemde ne sakınca olabilir?” ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.