Kılıçdaroğlu: Kimin bu güzel vatanı satandan yana olduğu belli!

Kılıçdaroğlu: Kimin bu güzel vatanı satandan yana olduğu belli!
Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Oğan'ın ikinci tur seçimlerinde Erdoğan'ı destekleme kararını aldığını duyurmasının ardından sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

EMİNE KAŞIKCI- Dağılan ATA İttifakı'nın ilk turunda kazanamayan cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın ikinci tur seçimlerinde Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararını aldığını duyurmasının ardından Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan karara yönelik sert tepki geldi.

Kılıçdaroğlu, Oğan'ın kararına "Kimin bu güzel vatandan kimin bu güzel vatanı satandan yana olduğu belli!" diyerek sert tepki gösterdi.

CHP lideri 'bu bir referandumdur' söylemini hatırlatarak bir kez daha sandığa gelmeyen 8 milyon vatandaşı ve tüm gençleri sandığa çağırdı.

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Kimin bu güzel vatandan kimin bu güzel vatanı satandan yana olduğu belli! Biz bu ülkeyi terörden ve mültecilerden kurtarmaya geliyoruz. Bu bir referandumdur; artık kimse kimseyi kandıramayacak. Sandığa gelmeyen 8 milyon vatandaşımızı ve tüm gençlerimizi sandığa çağırıyorum!"

Ne olmuştu?

Oğan geçtiğimiz günlerde Dolmabahçe'de Erdoğan'la bir araya gelmiş ve yaklaşık 1 saat süren görüşmede herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

Sözcü'den İsmail Saymaz ise Kılıçdaroğlu'nun hafta başında Oğan'la gizli bir toplantı yaptıklarını ve bu görüşmenin gizli tutulduğunu ileri sürmüştü.

Oğan bakanlık gibi taleplerde bulunacağını, diğer iki adaydan birine destek verse de bunun bedavadan olmayacağını söylemişti.

Öte yandan destek vereceği aday için şartlar koşmuş ve bu şartlar arasında anayasanın ilk dört maddesinin değişmezliği, sığınmacıların yurtlarına geri gönderilmesi, ekonomide faiz, enflasyon, sonuç sarmalından kurtulması gibi talepleri sıralamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.