Kılıçdaroğlu ile ne konuştular? İmamoğlu'ndan açıklama

Kılıçdaroğlu ile ne konuştular? İmamoğlu'ndan açıklama
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

EMİNE KAŞIKCI- 28 Mayıs seçimlerinin sona ermesinin ardından kurultay sürecini başlatan CHP'de "değişim" yankıları sürüyor.

Kılıçdaroğlu dün 4 Haziran 2023 tarihi öncesi danışman ve başdanışman olarak atanan tüm kişileri görevden almıştı.

Ekrem İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu’nun gerçekleştirdiği üçüncü görüşmede İmamoğlu'nun, birinci görüşmede dillendirdiği değişim talebini yinelediği ve değişime öncülük edebileceğini vurguladığı belirtildi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun ise medya üzerinden tartışmanın partiye zarar verdiğini belirterek, “İstanbul bizim için çok önemli. İstanbul'u senden başka bir adayla kazanamıyoruz. Öncelikle 2024 yılında yapılacak seçimlerde İstanbul'u kazan gel konuşalım” dediği öne sürüldü.

Panorama 1453 Tarih Müzesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirdiği görüşmeye değindi.

Ortak akılla doğru kararlar almaları gerektiğini söyleyen İmamoğlu, CHP'nin ittifaka liderlik ettiği gibi bugün de değişim ve dönüşüme liderlik etmek, öncü hamleleri yapmak zorunda olduklarının altını çizdi.

İmamoğlu'nun konuşmalarından satır başları:

"Kendilerine birtakım hatırlatmalarım, önerilerim oldu"

Çarşamba günü yaptığımız buluşmada benim kendilerine birtakım hatırlatmalarım, önerilerim oldu. Düşüncelerimi, değişim yönündeki parametreleri, neler olması yönündeki aşamaları yine kendisiyle paylaştım. Çok güzel, çok makul, çok değerli hatta pozitif anlamda uzlaşı sonucuyla toparlanan bir buluşmayı yaptık kendisiyle…

Bunun bir zaman dilimi vardır. Benim bu sohbetten aktarabileceğim, değişim ve dönüşüm adına aktarabileceğim şimdilik bu kadar.

"Şu an yapılan hamlelerin toplum için yeterli gelmediğini biliyoruz"

Elbette ki bir yandan Sayın Genel Başkanımızın attığı adımları da takip ediyoruz. Ama değişim ve dönüşümün içeriği oldukça geniştir, süreci oldukça kıymetlidir, ele alınması gereken ve kamuoyuna hissettirilmesi gereken tarafları oldukça fazladır.

Şu an yapılan hamlelerin toplum için yeterli gelmediğini biliyoruz. Yeterli olması için gereken tüm fikirlerimi, süreçleri kendisiyle paylaştım. Hiçbir zaman parti içindeki meseleleri ve süreçleri bu seviyenin ötesinde paylaşmadım. Paylaşmayı da doğru bulmam.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.