İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'na en geç salıya kadar vakit vermiş

İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'na en geç salıya kadar vakit vermiş
Gazeteci İsmail Saymaz, İmamoğlu'nun, Kılıçdaroğlu'ndan genel başkanlığa aday olmayacağına dair açıklaması yapmasını istediğini ileri sürdü.

EMİNE KAŞIKCI- 28 Mayıs seçimlerinin sona ermesinin ardından kurultay sürecini başlatan CHP'de "değişim" tartışmaları sürüyor.

Değişim çağrılarını yineleyen İmamoğlu geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada meselenin sadece İstanbul'dan da ibaret olmadığını söylemiş ve şampiyon olmak için mücadeleye devam edeceklerinin mesajını vermişti.

Kılıçdaroğlu Sözcü TV'ye çıktığı akşam İmamoğlu'nun genel başkan adaylığına karşı çıkmayacağını söylemiş fakat İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kalmasını istediğini söylemişti.

Seçimlerin ardından iki defa görüşme gerçekleştiren Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu üçüncü defa bir araya gelmişti.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, "İmamoğlu'nun yol haritası" başlıklı yazısını köşesine taşıdı.

Saymaz yazısında İmamoğlu'nun Kılıçdaroğlu'ndan salı günü grup toplantısında, 'Kurultayda genel başkanlığa aday olmayacağım' açıklaması yapmasını istediğini aktardı.

Saymaz, Ahlatlıbel'deki son görüşmede Kılıçdaroğlu'nun doğrudan "Genel başkan olmak istiyor musun?" sorusunu sorduğunu ve İmamoğlu'nun "Tabii ki olmak isterim" diye yanıt verdiğini belirtti.

İmamoğlu'nun "Değişimi yapmazsak yerel seçimleri kaybederiz. Kaybetmek istemiyorsak, değişimi en kısa sürede yapmamız lazım.'" şeklinde söylemde bulunduğunu söyleyen Saymaz, Kılıçdaroğlu'nun 'Belediyeyi bir CHP'liye teslim ettikten sonra değişimi konuşuruz' dediğini aktardı.

Saymaz, yazısının ilgili bölümünde şunları kaydetti:

Kılıçdaroğlu, bir buçuk saat süren görüşmede İmamoğlu'na doğrudan şunu sordu:

"Genel başkan olmak istiyor musun?"

İmamoğlu, "Tabi ki olmak isterim" diye yanıt verdi.

"Liderlikle sınırlı olmayan, bütünlüklü bir değişim istediğini söyledi. 'El verin, birlikte yapalım' dedi. Hatta Kılıçdaroğlu'na, değişimi kendisinin açıklamasını önerdi.

Ardında şöyle devam etti:

'Değişimi yapmazsak yerel seçimleri kaybederiz. Kaybetmek istemiyorsak, değişimi en kısa sürede yapmamız lazım.'

Kılıçdaroğlu, 'İstanbul ne olacak?' diye sordu.

"Belediyeyi bir CHP'liye teslim ettikten sonra değişimi konuşuruz"

CHP lideri, İmamoğlu'na İBB'ye odaklanmasını söyledi. İBB başkanlığına tekrar aday olup kazanmasını ve belediye meclisinde çoğunluğu almasını salık verdi. 'Belediyeyi bir CHP'liye teslim ettikten sonra değişimi konuşuruz' dedi. İmamoğlu ise değişim olmadan İBB'nin de sıkıntıya gireceğini söyledi. Bir yol haritası sunabileceğini belirten İmamoğlu, 'Sizin onayınızla devam edelim' şeklinde konuştu.

EN GEÇ SALIYA KADAR

İmamoğlu'nun yol haritasını dün Kılıçdaroğlu'na yolladığı öne sürülüyor. Bu metinde İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'ndan önümüzdeki pazartesi ya da salı günü grup toplantısında, 'Kurultayda genel başkanlığa aday olmayacağım' açıklaması yapmasını istiyor. Bundan sonraki sürecin elbirliğiyle yürütülmesini öneriyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.