HDP ile pazarlık yaptı mı? Kılıçdaroğlu'ndan HDP çıkışı

HDP ile pazarlık yaptı mı? Kılıçdaroğlu'ndan HDP çıkışı
Emek ve Özgürlük İttifakı'nın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı aldıklarını duyurmasının ardından tartışmalarda yeni boyut kazanan HDP ile CHP arasında gizli bir anlaşma olduğu iddiası gündemdeki yerini koruyor. Kılıçdaroğlu katıldığı Habertürk canlı yayınında yanıtladı.

EMİNE KAŞIKCI- Eski HDP milletvekili Sırı Sakık, Millet ittifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun HDP’ye ziyaretine ilişkin dikkat çeken ifadeler kullanmıştı. 

Sakık “Kılıçdaroğlu da açık ve net olarak önümüzdeki dönem ne yapacağını kamuoyuyla paylaşmalıdır. Kapalı kapılar ardında söylenenlerin, kamuoyuna da bunların deklare edilmesi gerekir” demişti.

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, hiçbir doğruluk payı olmadığını söyleyerek Sakık'ın ifadelerine karşı çıkmıştı. Bu konuda görüşmeye katılan herkesin aynı şeyi söylediğine dikkat çeken Oluç, iktidarın HDP ile CHP arasında gizli bir anlaşma olduğu şeklinde işlemesine ilişkin toplumda başka bir hava yaratılmak istendiğini söylemişti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP arasında kapalı kapılar ardında pazarlık yapıldığı iddiasıyla ilgili, “Kesinlikle orada bir pazarlık yapıldı ve bunu kendi partilisi dahi bilmiyor." şeklinde konuşmuştu.

Tüm bu tartışmaların ardından Kılıçdaroğlu, gizli görüşme olduğu iddialarını yalanladı. 6 liderin bir arada olduğunu söyleyen CHP lideri tek başına pazarlık yapma şansının olmadığını söyleyerek milletin kafasının karıştırılmak istendiğini belirtti. 

Öte yandan Kılıçdaroğlu, HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Gezi davasında ağırlaştırılmış müebbete mahkum edilen Osman Kavala'nın tutukluluğuna ilişkin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin verdiği kararları hatırlatarak, "Siz hukuk devleti misiniz? Evet ise o zaman bırakacaksınız." ifadelerini kullandı.

 Kılıçdaroğlu katıldığı Habertürk canlı yayınında Serap Belet ve Kürşad Oğuz'un sorularını yanıtladı.

Konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Ben 85 milyonun oyuna talibim. Geçmişte AK Parti'ye MHP'ye oy vermiş vatandaşların oylarına talibim. Türkiye kavgadan yoruldu artık. Buradan çıkmamız lazım. Bugün Isparta, Kayseri mitinginde pek çok ülkücü arkadaşım gelip destek verdi, bunu görüyorum.

Ülkede kişi başına gelir düştü, fakirleşme arttı. TÜRK İŞ'in açlık sınırı rakamları açıklandı, asgari ücretin üstünde. Bugün milyonlarca kişi asgari ücretin altında aylık alıyor. Sandığa giden her yurttaştan oy istiyorum. Türkiye'de huzur, bereket istiyorsan, siyasal partiler akılcı politikalarda yarışmak istiyorsa bize oy vereceksiniz diyorum. MİT onun emrinde zaten.

Bizim gizli kapaklı görüşmemiz varsa çıksın açıklasın. Devleti yöneten kişi sorumluluk üstlenir. Diyorum ki 'evet bunlarla oturduk ittifak konusunda anlaştık' derim. Böyle bir şey yok. Biz 6 lider bir aradayız. Benim tek başına pazarlık yapma şansım var mı? Yok masanın altında imiş, yanında imiş, üstünde imiş. Açıkça söyleyin. Milletin kafasını karıştırmak istiyorlar, işin gerçeği bu.

Biz bütün partilerle ilişki sürdürürüz. Bugün parlamentoda bugünkü koşullar dahil bütün partilerle görüşen tek parti biziz. AK Parti ile de MHP ile de HDP ile de görüşürüz. HDP'yi düşmanlaştırıyorlar. Sen düşmanlaştırırsan ikili oynuyorsun.

HDP'nin başkanvekili parlamentoyu yönetiyor. Siz hukuk içinde hareket etmek zorundasınız. Bir kişinin hapisten çıkması için kanun çıkması lâzım değil mi? Kanun çıkmadan hangi yetkiyle 'Ben seni serbest bırakacağım' derim. Bir haksızlık varsa, siyasi görüşüne bakmaksızın 'Burada hata var giderilmesi lazım' derim.

Gezi olaylarında içeride olanlar, ne günahı var bunların? Osman Kavala neden? Selahattin Demirtaş neden? Hiçbirisi terörden ötürü mahkum olmadı, yalan söylüyorlar millete. Halka doğruları söyleyeceksiniz. Bir insanı eleştirebilirsiniz, buna kimse bir şey diyemez. Haklı ise kendime çeki düzen veririm. AİHM kararı var. Anayasa'ya koymuşsunuz, 'herkes uymak zorunda' diye. Siz hukuk devleti misiniz? Evet ise o zaman bırakacaksınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.