Erdoğan'dan Oğan açıklaması: Pazarlık yok, Afet Bakanlığı kurulabilir

Erdoğan'dan Oğan açıklaması: Pazarlık yok, Afet Bakanlığı kurulabilir
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATA İttifakı adayı Sinan Oğan'ın ikinci turda destek açıklamasına ilişkin sessizliğini bozdu.

EMİNE KAŞIKCI- Dağılan ATA İttifakı'nın ilk turunda kazanamayan adayı Sinan Oğan'ın ikinci tur seçimlerinde Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı aldığını açıklamıştı.

Erdoğan, Sinan Oğan'ın kendisini desteklemesine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

İkinci turun ana gündemini belirleyen Oğan, hem iktidar tarafından hem de muhalefet tarafından görüşmeler gerçekleştirmiş ve kime destek yönünde verdiği kararla belirsizliği ortadan kaldırmıştı.

Şimdi ise ilk turda Oğan'a verilen 2 milyon 831 bin 239 oyun Oğan'ın verdiği karar sonrasında neleri değiştireceği 28 Mayıs'ta gerçekleşecek olan seçimlerde belli olacak.

TRT Haber'e konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Oğan'ın kendisini desteklemesine ilişkin aralarında kesinlikle pazarlık olmadığının altını çizdi.

Öte yandan Erdoğan, Sinan Oğan'ın vaatleri arasında yer alan Afet Bakanlığı kurulmasının gündeme gelebileceğini söyledi.

Oğan, geçtiğimiz zamanlarda Afet Bakanlığı konusuyla ilgili milletvekiliyken kurulması için teklif verdiğini ancak kabul edilmediğini ifade etmiş ve "Bir numaralı kararnamem; Suriye, Afgan ve Pakistanlıların ülkelerine gönderilmesi diğerinin ise afet bakanlığı kurmak olacak" şeklinde söylemlerde bulunmuştu.

Erdoğan şunları kaydetti:

"Sinan Bey’le buradaki ofisimizde bir görüşme yapmıştık. Bugün de bizi ve Cumhur İttifakı’nı destekleyeceğini beyan etti. Kendisine şahsım ve bütün yol arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum.

Sinan Bey bizim terörle mücadele, Türk dünyası ile ilişkiler başta olmak üzere vatanımızın bekasıyla ilgili net tavrımızı çok ok iyi biliyor. Bu konularda en küçük tavizimiz yoktur. Olmamıştır, olamaz da.

Bu güç birliğini milletimizin ve ülkemizin faydasına olacağına inanıyorum. Açık gerçek kendilerinde üzerinde durduğu mülteciler sığınmacılar konusu vesaire bu konuda bizler Suriye’nin Kuzeyi’nde briket evlerden başlamak üzere şuan da 450 bin mülteci tekrar yurtlarına döndüler. Fakat şu an hedefte 1 milyon mültecinin de oralara döneceğine yönelik planımız var. Tabi bu zamanla gerçekleşecek. Kendisinin de ifade ettiği gibi güven ortamı içinde oralara dönüşü sağlama gayreti içerisinde olacağız.

Mutabık kaldığımız konulardan en önemlisi de Anayasa’nı değişmezleri 66 maddesi. Bunlar bizim kırmızı çizgimiz dolayısıyla bunlarda da mutabık kalıyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.