CHP'de dönüşümü oligarşik yapı mı, beyaz atlı prens mi belirleyecek?

CHP'de dönüşümü oligarşik yapı mı, beyaz atlı prens mi belirleyecek?
Eski SHP Genel Başkanı ve eski Dışişleri Bakanı Murat Karayalçın, yaşanan sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

EMİNE KAŞIKCI- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi kaybetmesi CHP'de 'değişim' tartışmalarını başlatırken CHP lideri son olarak 4 Haziran 2023 tarihi öncesi danışman ve başdanışman olarak atanan tüm kişileri görevden almıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu üç kez bir araya gelmiş ve halkın oylarıyla alınmış bir belediyeyi AKP’ye teslim etmeyeceğini belirterek Ekrem İmamoğlu'nun görevine devam edeceğini söylemişti.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kıdemli isimlerinden eski SHP Genel Başkanı ve eski Dışişleri Bakanı Murat Karayalçın, yaşanan sürece ilişkin Gazete Duvar'a konuştu.

Karayalçın, CHP’de siyaseti genel merkez yöneticilerinin, danışmanların oluşturduğu oligarşik bir yapının belirlediğini, bu seçimde de CHP’nin örgütünün kullanılamadığını üzüntüyle karşıladığını ve bir siyasi tembelliğin yaşandığını dile getirdi.

Örgüt işlevini tam olarak yerine getiremeyince kolay yollara sapmaya başlandığını kaydeden Karayalçın, "Örneğin dedik ki “Okkalı birisi gelsin, çok iyi hitabeti olsun. Çok çalışsın. Masaya yumruğunu vursun.” Bir “beyaz atlı prens ya da prenses bekleyişi” diyorum buna. “Birisi gelsin ve bunları yapsın.” Madem ki örgüt tam kapasiteyle çalışamıyor, böyle olsun. Ya da “Madem ki sahadan oy alamıyoruz, bari sağdan transfer yapalım” anlayışı var. Bu da siyasi tembelliğin bana göre başka bir örneği." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.