Kılıçdaroğlu yakın çevresiyle ne konuştu? Adaylık sorusuna net yanıt

Kılıçdaroğlu yakın çevresiyle ne konuştu? Adaylık sorusuna net yanıt
Gazeteci Fatih Altaylı Kılıçdaroğlu’nun çok güvendiği birkaç isimle odasına çekildiğini ve sorulan soru üzerine "herhangi bir pozisyona aday olmayacağını" söylediğini aktardı. Genel başkanlığı bırakma sorusuna ise net cevap vermediğini söyledi.

EMİNE KAŞIKCI- Gazeteci Fatih Altaylı, kendi kişisel sitesinde "Kılıçdaroğlu: “Bir daha aday olmayacağım” başlıklı yazısını köşesine taşıdı.

Altaylı yazısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu cephesinde yaşanan analizini paylaşarak seçimden sonra parti içinde herkesin yeni duruma göre pozisyon almaya çalıştığını belirtti.

Genel merkezde siyasi geleceğini Ekrem İmamoğlu’na bağlamış bir grup olduğunu söyleyen Altaylı, Kılıçdaroğlu’nu da destekleyen bir grubun da hala mevcut olduğunu ve onların da kaçınılmaz değişimden korktuklarını aktardı.

Altaylı "seçim gecesi ya da ertesi günü" Kılıçdaroğlu'nun çok güvendiği birkaç isimle odasına çekildiğini ve şu soruyu yönelttiğini yazdı:

“Sayın Genel Başkan, çok iyi performans gösterdiğiniz ve toplumsal kabulünüzü en üst düzeye çıkardığınız bir seçim süreci yaşadık. Başladığınız yerden çok daha yüksek bir noktada seçimi tamamladınız ama yetmedi. Bundan sonrası için ne planlıyorsunuz! Bir daha seçimde yeniden aday olma planınız var mı, nasıl bir yol haritası çizmeliyiz.”

Altaylı da Kılıçdaroğlu'nun verilen soruya çok açık bir yanıt verdiğini söyleyerek şunu aktarıyor:

“Bu benim ilk ve son Cumhurbaşkanlığı adaylığımdı. Bir daha Cumhurbaşkanlığı dahil, herhangi bir pozisyona aday olmayacağım. Ne zaman yapılırsa yapılsın bir dahaki seçimde aday ben değilim. Böyle bir niyetim de, arzum da yok”

Altaylı odadakilerden birinin şu soruyu yönelttiğini söylüyor:

“Hem bu fikrinizi hem de Genel Başkanlığı yerel seçimlere kadar sürdüreceğinizi ve yerel seçimlerden sonra genel başkanlığı da bırakacağınızı açıklasanız çok rahatlarız’ diyor.

Sonrasında ise Kılıçdaroğlu'nun itiraz etmediğini ve net bir şey de söylemediğini aktarıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.