Sesimizi duyun! Geçinemiyoruz...

Sesimizi duyun! Geçinemiyoruz...
Son dönemde artan hayat pahalılığı ve enflasyona tepki gösteren işçiler İstanbul ve İzmir'de sokağa inerek tepkisini dile getirdi. Sosyal medyadan da çağrı yapan işçiler, aldıkları maaşın açlık sınırının dahi altında olduğunu belirterek; “Artık geçinemez hale geldik. Sesimizi duyun. Asgari ücretten vergiyi kaldırın” talebinde bulundu

İstanbul ve İzmir başta olmak üzere çeşitli şehirlerde basın açıklaması düzenleyen ve sosyal medyadan hükümete çağrı yapan işçiler; “Bizi enflasyona ezdirmeyin” dedi. Aldıkları maaşın çok düşük olduğunu ve açlık sınırının altında bir yaşama mahkum edildiklerini anlatan işçiler, “Gelirde ve vergide adalet sağlanmalıdır. Asgari ücret ve bütün ücretlerin asgari ücret kadarı için tüm vergi ve kesintiler sıfırlansın ve net ödensin. Böylece tüm ücretler yaklaşık 750 lira artırılsın. Asgari ücret sonrası ilk vergi dilimine uygulanan tarife oranı yüzde 20’den 10’a indirilsin. En düşük emekli aylığı asgari ücret düzeyine yükseltilsin. Tüm gıda ürünlerinde KDV sıfırlansın” talebinde bulundu.
 


BORÇ HARÇ AY SONU GETİRİYORUZ

Türkiye'nin işçiler için yaşanması zor bir ülke haline geldiğini belirten İşçi Nedim Altın, “Her ayın sonunu borç harç ile getiriyoruz. Kredi kartına borç, bankaya borç, eşe dosta borç ile. Tek yaptığımız işe gidip gelmek, kira ödemek, fatura ödemek. Ne bir sosyal hayatımız var ne başka bir şey. İnsan gibi yaşayamıyoruz” dedi. İstanbul'da yaşayan bir başka işçi Didem Akyıldız da asgari ücretle geçindiğini belirterek, “Bizi yönetenler gelsin asgari ücretle geçinebiliyorsa geçinsin. Verdikleri üç kuruşla çocuk mu okutalım, kira mı ödeyelim, karnımızı mı doyuralım? Lütfen artık sesimizi duysunlar. Bu gidişata çare bulsunlar” ifadelerini kullandı.

ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.