Sağlıksız vergi son bulsun!

Sağlıksız vergi son bulsun!
Sağlık emekçileri “Vergide Adalet” eylemlerinin 23. haftasında Beşiktaş’ta yoksulluğa ve ağır vergi yüküne tepki gösterdi. Emekçiler, çalışanlardan sabit yüzde 15 vergi alınması istedi

İstanbul Tabip Odası, SES İstanbul şubeleri, ve Birlik Dayanışma Sendikası 1 No’lu Şube üyesi emekçiler, vergide adalet eylemlerinin 23. haftasında yüksek vergi yüküne karşı tepki gösterdi. Emekçiler, vergide adalet talebini tekrarladı. Açıklamada artan vergi yükü ve enflasyonun halk sağlığına oluşturduğu tehdit vurgulandı. Bilal Erdoğan’a ait Mis Hediyelik Eşya Sanayi Ticaret Limited Şirketi’nin 2021, 2022 ve 2023 yılında hiç vergi ödemediği haberlerinin doğru olup olmadığını ve başka hangi şirketlere vergi imtiyazı tanındığının sorulduğu açıklamada hükümetin enflasyonla mücadele için uygulanan yüksek fazinin bedelinin yüksek vergilerle halka ödettirildiği ifade edildi. Sağlık emekçileri vergi diliminin yüzde 15’e düşürülmesini istedi.

Halk sağlığı için bir tehdit
Sağlık emekçileri Beşiktaş Aile Sağlığı Merkezi önünden yapılan açıklamayı okuyan İstanbul Tabip Odası Aile Hekimliği Komisyonu üyesi Evren Süvari, “Halkın yeterli ve dengeli beslenmesi, sağlıklı konutlarda yaşaması, temiz çevrede sağlıklı hava soluması, gelir ve gelecek kaygısı olmadan, ruhsal, sosyal yaşamını sürdürmesi öncelikli sağlık hakkıdır” ifadeleri kullanılırken ekonomik krizle birlikte artan geçim masrafların ve vergi sisteminin halk sağlığını tehdit ettiğini söyledi.

Yüzde 15'in üzerine çıkmamalı

Her Çarşamba düzenlenen vergide adalet eylemlerinde 23. haftaya girildiğini hatırlatan sağlık emekçileri, vergi dilimlerinin düşük tutulmasıyla sağlık Emekçilerinin yıl sonunda yüzde 35’lik vergi diliminden ödeme yaptığını belirtti. Süvari, “Bu adaletsiz ve eşitsiz vergi uygulamasına karşılık her ay sabit en fazla yüzde 15 vergi kesinti talebimizi yineliyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak:DAMGA GAZETESİ - ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.