Zeytinburnu'nda oto sanayi siteleri dökülüyor: Kolon ve kirişlerde çatlaklar oluştu, paslı demirler ortaya çıktı

Zeytinburnu'nda oto sanayi siteleri dökülüyor: Kolon ve kirişlerde çatlaklar oluştu, paslı demirler ortaya çıktı
Zeytinburnu'nda Topkapı'ya yakın bir noktada bulunan oto sanayi sitelerine ait yapıların riskli ve bakımsız durumları, kolon ve kirişlerindeki çatlaklar dikkat çekti.

Zeytinburnu'nda Topkapı'ya yakın bir noktada bulunan oto sanayi sitelerindeki yapılar bakımsızlığıyla dikkat çekiyor. Birçok farklı oto sanayi sitesinin yer aldığı bölgede, çok katlı bloklara sahip yapıların kolon ve kirişlerinde çatlaklar bulunduğu, betonların döküldüğü ve paslı demirlerin ortaya çıktığı görüldü. Bazı binalarda kolonlara yapılan müdahale ve eklentiler ise gözlerden kaçmadı. Her gün binlerce kişinin araç tamir ve servis hizmeti almak için tercih ettiği sanayide, dar sokak yapıları ve düzensiz parktan dolayı olası afet durumunda müdahale edecek ekiplerin, bölgeye ulaşım konusunda da problem yaşayabileceği görüldü.

BETONLAR DÖKÜLÜYOR DEMİRLER ÇÜRÜK DUVARLAR ÇATLAK

Dükkanının bulunduğu site hakkında yıkım kararı bulunduğunu söyleyen esnaf Bayram Uyar, “Burası şehir dışına çıkartılmak isteniyor. Bizim binada belediyenin haklı kararıyla bakımsızlıktan yıkım kararı alındı. Binalar eski olabilir ama bakımını yaparsanız sağlam kalır. Bakımını yapmazsanız, dışarıdan su alırsa, çatısını yapmazsanız, temeline su giderse, betonlar dökülür, demirler çürümeye başlar. Bizim site için konuşmak gerekirse; zamanında yönetimi düzgün kurulmadı, bakımlar yeterince yapılmadı. Maalesef buna ben dahil olmak üzere bütün esnaf ortak olarak suçlu. Şimdi burası bir üflesen uçar gider, başımıa yıkılır. Çok tehlikeli” diye konuştu.

İlgili Haberler

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.