TİP Sözcüsü Kadıgil: Asgari ücreti bile çok görüyorlar!

TİP Sözcüsü Kadıgil: Asgari ücreti bile çok görüyorlar!
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü Sera Kadıgil, Çatalca'da bulunan Polonez Gıda Fabrikası'nda, işçilerin eylemine katıldı. Kadıgil, "Burada işçilere haksızlık ettikleri yetmezmiş gibi asgari ücret bile vermiyorlar." dedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü Sera Kadıgil, Çatalca'da bulunan Polonez Gıda Fabrikası'nda, sendikalaştıkları gerekçesiyle işten çıkarılan işçilerin eylemine katıldı. Kadıgil, “O aldığımız, marketlerde satılan Polonez sucukları falan var ya, işte burası o sucukların üretildiği yer. Burada işçilere haksızlık ettikleri yetmezmiş gibi asgari ücret bile vermiyorlar. ‘Vergi diliminiz düştü’ deyip, işçileri 14 bin liraya utanmadan çalıştırıyorlar” dedi.

10 YILLIK İŞÇİYİ HİÇ UTANMADAN 14 BİN LİRAYA ÇALIŞTIRIYORLAR

Çatalca'da bulunan Polonez Gıda’da, Tek Gıda-İş Sendikası'na üye oldukları gerekçesiyle 135 işçi tazminatsız olarak işten atıldı. İşe geri alınma talebiyle fabrika önünde bir araya gelen işçilerin direnişi, önceki gün 17'inci gününü geride bıraktı. TİP Sözcü Sera Kadıgil de dün işçileri ziyaret edenler arasındaydı. Burada yapılan haksızlıklara dikkat çeken Kadıgil, “O aldığımız, marketlerde satılan Polonez sucukları falan var ya, o Polonez sucuklarını üreten insanlar buradaki insanlar. 18 yıldır çalışıyor mesela Aynur abla, 18 bin lira maaş alıyor, almıyor. Bir de bir çakallık daha uydurmuşlar, asgari ücreti bile vermiyorlar insanlara. ‘Vergi diliminiz düştü’ diyorlar, 15 bin liraya, 14 bin liraya 10 yıllık işçileri hiç utanmadan burada çalıştırıyorlar” dedi.

HAKSIZ ŞEKİLDE İŞTEN ÇIKARILAN İŞÇİLER İŞE GERİ ALINMALIDIR

İşçilerin taleplerini de dile getiren Sera Kadıgil, “Birincisi, burada haksız, hukuksuz yere bunca yıllık emeği olmasına rağmen, hakkı olanı talep ettiği için, sanki en küçük bir değeri yokmuş gibi kapının önüne konan 135 işçi hemen bugün işine geri alınmalıdır. İkinci talep, sendikalaşma hakkı tanınmalı, bu insanlara insan gibi yaşayabilecekleri ücretler, insan gibi çalışabilecekleri koşullar sağlanmalıdır. Ve üçüncü tarafına gelelim, denetim talebi var. Hem sendikamızın hem buradaki işçi kardeşlerimin denetim talebi var. Çünkü buradaki patron sadece işçiden çalmıyor, devletten de çalıyor. Maliye Bakanı, gelecek misin, müfettişini gönderecek misin buraya, yoksa orada oturmaya devam mı edeceksin?” diye sordu.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.