Kelle koltukta hızır acil! Esenyurt'taki akaryakıt istasyonunda sağlık çalışanları darp edildi

Kelle koltukta hızır acil! Esenyurt'taki akaryakıt istasyonunda sağlık çalışanları darp edildi
Esenyurt’ta ambulans ekibi ile bir grup arasında iddiaya göre ’işimize karışmayın’ meselesinden çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Çıkan kavgada bir şahıs ambulans şoförüne motosikletle çarparken yaşanan anlar cep telefonu kamerasına yansıdı

Olay, saat 22.00 sıralarında İstanbul Esenyurt Doğan Araslı Bulvarı üzerinde bulunan bir benzin istasyonunda meydana geldi. İddiaya göre benzin istasyonuna gelen genç kız, bilinmeyen bir nedenle bağırmaya başladı. Durumdan endişelenen vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine ambulans sevk edildi.

Akaryakıt istasyonunda çalışan bir çalışan, “kıza sakinleştirici vurun” diye sağlık personellerine baskı yaptı. Sağlık çalışanları ise “işimize karışmayın” yanıtını verince ortalık karıştı . Ambulanstan inen sağlık görevlileri ile çevredeki vatandaşlar arasında tartışma çıktı. Çıkan tartışma büyürken taraflar kavga etmeye başladı. Kavga sırasında bir adam sağlık görevlisinin üstüne motor sürerek çarptı. Kavga, kalabalığın dağılması ile son bulurken yaşanan o anlar çevredeki bir vatandaşın cep telefonu kamerasıyla saniye saniye görüntülendi.

Bu tarz saldırılar bitmek bilmiyor

Yaşananları değerlendiren sağlık çalışanları ise büyük bir mutsuzluk ve umutsuzluğa hapsolduklarını söyledi. Sağlıkçılar, “Bugün hızır acildeki arkadaşlarımız saldırıya uğruyor yarın başka bir hastanede çalışan acildeki arkadaşlarımız. Her gün sağlık çalışanlarının saldırıya uğradığı bir Türkiye'de yaşıyoruz. Buna karşılık Sağlık Bakanlığı ve yetkililerin hiçbir önlem almaması ise ciddi derecede can sıkıcı” dedi.

Sağlıkta şiddet korkunç boyutta

Sağlıkta şiddetin korkunç bir boyuta ulaştığını anlatan Dr. Aylin Ersoy ise “Sağlıkta şiddet, pandemide büyük özveri ile çalışan, her türlü riskle karşı karşıya gelen, yaşamını kaybeden hekimler ve sağlık çalışanlarına rağmen durmamıştır. Sağlıkta şiddeti gösteren Beyaz Kod bildirim sayısı; 2020’de 11.942 iken; 2021 yılında sağlık kurumlarına başvuru sayılarındaki artışa da paralel şekilde sağlıkta şiddet artmış; Beyaz Kod bildirim sayısı 29.826’ya yükselmiştir. Bugün bu rakam ne kadar bilmiyoruz çünkü bakanlık açıklamıyor. Yine TTB’nin yaptığı anket çalışmasına göre hekimlerin %84’ü meslek hayatlarında en az bir defa fiziksel veya sözel şiddete uğramış; ancak bunların yalnızca yarısı Beyaz Kod veya yetkili mercilere bildirimle sonuçlanmıştır. Başka bir anlatımla Beyaz Kod verilerinin buz dağının görünen kısmı olduğunu belirtebiliriz; ancak sadece Beyaz Kod verileri bile Türkiye’de, günde ortalama 80’den fazla sağlıkta şiddet vakasının yaşandığını göstermektedir” diye konuştu.

Kaynak:DAMGA GAZETESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.