Ölmek bile çok pahalı

Ölmek bile çok pahalı
Maliyet artışlardan dolayı mezar taşları son bir yılda iki kat pahalandı. Mermer ustalarına göre bazı müşteriler artan maliyet nedeniyle ölmeden mezar taşını hazırlatıp tarih kısmını boş bıraktırıyor. Vatandaşlar ise sadece mezar yaptırmanın değil mezar yeri almanın da çok pahalı olduğundan yakındı. Sosyal medyada konuya ilişkin yorum yapan vatandaşlar, “Bu ülkede maalesef ölmek bile çok pahalı” ifadesini kullandı

Son dönemde mezar taşı fiyatlarındaki artış dikkat çekti. Mermer ustaları, geçtiğimiz yıla göre yüzde 100 artış ile 250 TL'den 500 TL'ye çıkan mezar taşı fiyatlarının maliyet kaynaklı olduğunu söyledi. Bu dönemde bir mezar takım fiyatı 7 bin ile 80 bin TL arasında değişiklik gösteriyor. Mezar taşlarındaki artış hakkında açıklamalarda bulunan mermer ustası Şükrü Geçer, “Geçen sene mezar taşlarını 250 TL'ye alıyorduk, şimdi ise 500 TL'ye alıyoruz. Yaklaşık yüzde 100 zam oldu ve taşların maliyeti çok arttı. Mezar takımını geçen sene bin 200 ile bin 500 TL arasında alıyorduk. Şimdi ise 3 bin TL'ye alıyoruz. Mezarın müşteriye teslim fiyatı en düşük 7 bin TL. En yüksek fiyatlı mermer fiyatı ise 80 bin TL'ye kadar çıkıyor. En son zam yüzde 30 geldi” şeklinde konuştu.


İSTANBUL'DA EN UCUZ MEZAR YERİ 5 BİN LİRA


Mezar taşlarındaki artışın yanı sıra mezar yerleri de cep yakacak cinsten. Özellikle İstanbul'da ortalama bir mezar yerinin fiyatı 10 bin liradan başlıyor. Konuya ilişkin sosyal medyadan yorum yapan vatandaşlar, “Bu ülkedem maalesef ölmek bile çok pahalı” ifadesini kullandı. Geçtiğimiz yıl kaybettiği babası için mezar yerine 12 bin lira verdiğini anlatan Görkem Keşen, “Küçükçekmece'deki bir mezarlığa 12 bin verdik, mezarın yapımı için de 8 bin lira harcadık. Bir ölümün maliyeti 20 bin lirayı buldu” dedi. Öte yandan İstanbul'da şu an Çekmeköy, Kilyos civarında mezar yeri fiyatları 5 bin, Zincirlikuyu, Aşiyan, Karacaahmet, Ulus gibi yerlerde ise 40 bin liraya kadar çıkabiliyor.
 

HABER:
ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.