Mustafa Sarıgül: Köprüden geçiş ücretini ben ucuzlattım!

Mustafa Sarıgül: Köprüden geçiş ücretini ben ucuzlattım!
Sosyal medyadaki paylaşımlarıyla gündeme gelen TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Damga'ya konuştu. Geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan Çanakkale Köprüsü'yle ilgili konuşan Sarıgül, “İlk önce köprünün geçiş ücreti 300 lira olacak dediler. Hemen TikTok'ta bir video paylaştım. Çok ses getirdi. Ankara'dan aradılar. 'Haklısınız' dediler. 100 lira indirip yapıp, geçiş ücretini 200'e düşürdüler” ifadelerini kullandı.

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Lideri Mustafa Sarıgül, gündeme ilişkin Damga'ya konuştu. TDP'nin Türkiye için ve değişim için ciddi bir şekilde çalıştığını anlatan Sarıgül, bu anlamda yapılan seçim anketlerinde de kısa sürede ciddi oy oranlarına ulaştıklarını söyledi. “Bugüne kadar bizim için anketlerde bile oy alamazlar, seçime bile giremezler diyenler oldu” şeklinde konuşan Sarıgül, “Her zaman hasetler, fesatlar, münafıklar ve şer güçler olacaktır. TDP için 'seçime bile giremez' diyenler ben ilçe başkanı olduğumda da, Türkiye'nin en genç milletvekili olduğumda da gülmüşlerdi. O gülenler sonra önümüzde ceketlerini iliklerdiler” dedi.



Seçimi kaybettim 4 gün ağladım

Siyasi kariyerinde her zaman düştüğü yerden kalkmayı kendine şiar edindiğini de anlatan Sarıgül, geçmiş yıllara ilişkin bir itirafta bulundu. Sarıgül, “Belediye başkan adayı oldum 1994 senesinde. 351 oyla seçimi kaybettim. 4 gün sabaha kadar ağladım. Ama sonra küllerimden tekrar doğdum, 5 sene Şişli'nin dışına çıkmadım. Kalmadığım kapı, sıkmadığım el kalmadı. Sonra Şişli yerel yönetim modelini yarattım. Oy vermeyenler bile oy vermedi. Nitekim belediye başkanı oldum” diye konuştu.



ANAP'ın ilk yılları gibi

TDP'nin ilk seçimde ciddi bir sıçrama yapacağını da anlatan Sarıgül, “Bakın TDP öyle bir parti ki ilk zamanki ANAP gibi, AK Parti'nin ilk yılları gibi. Kimse dikkate almıyordu şimdi yavaş yavaş başladılar, 'anketlerde görünüyorlar' demeye. Biz anketlerdekinden de yükseğiz. Türkiye'nin her yerinde biz varız. Her gittiğimiz yerde sevgi, saygıyla karşılanıyoruz. 1 yılda 315 bin kilometre yol yapmışım. Bakın bu hafta, Kars, Erzurum, Ardahan, Iğdır'da olacağım. Arkadaşlarımız her yerde sokaklarda olacak. Dağa taşa çare Sarıgül yazacak. Biz çok koşuyoruz. Dipten gelen bir dalgayız. Türkiye'nin sorunlarını çözecek en dinamik, en enerjik parti TDP. Çünkü biz sevgi tohumlarını ektik. O sevgi tohumları şimdi yetişiyor. Her adımımız planlıdır. Logomuz da bile kalp var. Her şey bitse de kalpler bitmez. Sevgi kazanacak diyoruz” ifadelerini kullandı.



Sarıgül'süz ittifak boştur

6 siyasi partiden oluşan Millet İttifakı'na dair de açıklamalar yapan Sarıgül, “Kuryelerle, pazarcılarla, apartman görevlileriyle, kamyon şoförleriyle ittifak yapacağız. Biz ittifakı emekliyle yapacağız, engelliyle yapacağız. Sarıgül olmadan kurulan ittifaklar boştur. Kurulan masalar boştur. O masaları biz kurarız. Bizim kurduğumuz masada herkesin karnı doyar, huzur olur. Bizim masamızda her renk olur. Cumhuriyetin değerleri olur. Atatürk olur ama Atatürk'ün istismarı olmaz. İnanç olur ama inanç istismarı olmaz. Laiklik olur” dedi.

ABD kalleştir

Türkiye'de uzun zamandır gündemde olan Kürt meselesine dair de açıklamalar yapan Sarıgül, “Bu meseleyi de çözerse TDP çözer” dedi. Sarıgül, “Türk-Kürt kardeştir, ABD kalleştir. ABD terörü besliyor ve silaha dünyanın parası gidiyor. ABD'nin bu kalleşliğini ortaya koyup, Türkiye'nin bütünlüğünden yana olunmalı. Barışı sağlayacak olan parti biziz. Türk demeden, Kürt demeden kimseyi ayırmadan bütün milletimizi kucaklayarak bu konuda çözüme yönelik politikalar üretmeliyiz” ifadelerini kullandı.


Biz  ekonomik milliyetçiyiz

TDP'nin 4T planından ve ekonomik milliyetçilik kavramından söz eden Mustafa Sarıgül, “Türkiye'nin kurtuluş TDP'nin 4T formülünden geçer. Tarım, teknoloji, turizm, tekstiltir. Hollanda'nın yüzölçümü Konya kadar ama Hollanda tarımda Türkiye'den önde. Mercimeği, buğdayı, samanı ithal etmeyeceğiz. Bunları kendimiz yetiştireceğiz. Değerlerimize sahip çıkacağız. Fabrikalarımız kapatıldı, satıldı. 74 şeker fabrikamız kapatıldı. Tütün bile ekemiyoruz. Şeker pancarı ekemiyoruz. Niye? ABD istemiyor, AB kota koydu diye. TDP iktidarında ne ekip ne biçeceğimize biz karar vereceğiz. Biz ekonomik açıdan milliyetçiyiz. Ekonomik milliyetçilik nedir? Tarımına, toprağına sahip çıkmaktır. İşte TDP tam da budur” şeklinde konuştu.

mustafa sarıgül
 



AK Parti yorgun

AK Parti'nin artık Türkiye'yi yönetecek bir enerjisi olmadığını da vurgulayan Sarıgül, “AK Parti yorgun. Artık yeni bir enerjiye ihtiyaç var. O ihtiyaç da TDP tarafından karşılanacak. Biz kötülemek için karalamak için değil çare bulmak için yola çıktık. Bizim diğer muhalif partilerden farkımız çözüm önerilerine sahip olmamız. Bizim her sorun için formülümüz var. TDP ne yaptığını, nasıl yapacağını bilen, bilgili, becerikli ve yetenekli kadrolara sahip bir siyasi partidir” dedi.


100 lira indirim yaptırdım

Geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücretinin 200 lira olmasına dair de açıklama  yapan Sarıgül, çok konuşulacak bir iddiada bulundu. “Köprünün geçiş ücreti fiyatını ben ucuzlattım” diyen Saırgül, “Çanakkale Köprüsü'nden geçiş ücreti 300 liraydı. Ben TikTok'ta bir video çektim. Bunu eleştridim. “Bu rakamla Çanakkale hakikaten geçilmez” dedim. Sonra beni aradılar; 'başkanım haklısınız' diye. Sonra 100 lirasını indirip, 200 liraya düşürdüler. İşte bu da bizim başarımızdır” ifadelerin ikullandı.



Hayalim başbakan olmak

Geleceğe dair hayalinin başbakanlık olduğunu da anlatan Sarıgül, bu arzusunu geçmişten bir anıyla beraber aktardı. Sarıgül, “Bakın benim bir hayalim var. Hayalimi 1998 yılında İtalya'da belirlendi. Milano'da belirlendi. San Siro Stadı'nda belirlendi. Galatasaray yönetcisiydim. Faruk Süren başkanla Milan-Galatasaray maçı için statta oturuyoruz. Sonra bir adam geldi. Dedim bu kim? Silvio Berlusconi dediler. Milan'ın başkanı . Neyse devre arasında Berlusconi bizi locasına davet etti, tanıştık. Bak o zaman dedim; “Bu adam Milan'ı Avrupa Şampiyonu yapacak. Sonra İtalya'nın başbakanı olacak.” Öyle de oldu. Ben de şimdi 1 dönem başbakan olmak istiyorum. Hedefimiz bu. Sonra da belki Galatasaray başkanı olurum” ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.