Küfürbaz Akgün!

Küfürbaz Akgün!
​​​​​​​Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Damga'ya verdiği söyleşinin yayımlanmasının ardından zıvanadan çıktı.

Söyleşiyi verdiği Mehmet Mert'i arayan Akgün, ağza alınmayacak küfürler etti, tehditler savurdu. Kendi açıklamalarından rahatsız olan Akgün'ün bu pervasız tavrı her kesimden büyük tepki çekti

Damga Gazetesi İmtiyaz sahibi Mehmet Mert, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'le bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşide Mehmet Mert'in sorularını cevaplayan Akgün, başta belediyelerin maddi imkansızlıkları olmak üzere birçok konuda açıklama yaptı. 11 Temmuz tarihli sayımızda söyleşi, “Kalem bile almıyoruz” başlığı ile manşet haber olarak yayımlandı. İlgili söyleşide Hasan Akgün'ün Mehmet Mert'e verdiği cevaplar yer aldı. Mert, söyleşinin ses kaydının bazı bölümlerini de sosyal medya hesaplarından yayımladı.

İlk kelimesi küfür oldu

Söyleşinin yayımlandığı günün akşamı 11 Temmuz akşamı saat 21:44'te FaceTime üzerinden Mehmet Mert'i arayan Akgün'ün ilk sözü küfür oldu. Neye uğradığını şaşıran Mert, teşekkür beklerken 30 yıldan beri Büyükçekmece'yi yöneten Akgün, çirkin ifadeleri ile karşılaştı. “Ben artık eski Hasan Akgün’üm. Bundan sonra ayağını denk al” tehdidini savuran Akgün, “Seni Büyükçekmece’den sürdüreceğim, seni mahvedeceğim, yok edeceğim. Sen benden izin almadan nasıl böyle bir haber yaparsın” şeklinde tehditlerini sürdürdü.

15 dakika sonra yine aradı

İlk aramasının üzerinden 6 dakika geçtikten sonra hızını alamayan Hasan Akgün, saat 21:40'ta ikinci kez Mert'i aradı. Küfür, tehdit ve hakaretlerine devam eden Akgün, yine çok ağır ifadeler kullandı. Akgün’ün sözleri karşısında duyduklarına inanamadığını söyleyen Mert, “Kulaklarıma inanamadım, ne anam ne babam ne çocuklarım ne ailem kaldı. Hayatımda duymadığım küfürleri, tehditleri duydum. En son artık küfürleri kendisine iade ettiğimi söyledim. 'Yüreğin yetiyorsa küfür etme gel istediğin yerde buluşalım, görüşelim canlı yayına çıkalım' diyerek kendisine yanıt verdim” açıklamasını yaptı.

Söylediklerini yazdık

Akgün'le yaptığı söyleşiden bahseden Mert, “Hasan Akgün'le söyleşi yaparken ses kaydını açtım. Kaydı başlattığımı kendisine de söyledim. Ben bir gazeteci olarak sorular yönelttim. Kendisi de bütün sorularıma cevap verdi. Daha sonra ses kaydının çözümünü yaptık ve haberleştirdik. Söylemediği bir kelime dahi yazmadık. Kendi ifadesi olan, 'Kalem bile almıyoruz' cümlesini haberimizde başlık olarak kullandık. Kendi söylediklerinden rahatsız olmuş olacak ki, söyleşi yayımlandıktan sonra deliye dönmüş. Ben teşekkür etmek için aradığını düşünürken, şahsıma, aileme ağza alınmayacak, bırakın bir belediye başkanına bir insana asla yakışmayacak küfürler sarf etti. Ali kıran baş kesen gibi tehditler savurdu” ifadelerini kullandı.

Akgün'e nasıl güvensinler?

Belediye başkanlarının, 'şehrin güvenilen insanı' anlamına gelen Şehrü-l Emin olarak tanımlandığını hatırlatan Mehmet Mert, “Ben Hasan Akgün'ün yönettiği Büyükçekmece'de oturuyorum. Oturduğum ilçenin Şehrü-l Emin'ine bakar mısınız? Kendi söylediği sözleri haberleştirdiğimiz için küfürler savuruyor, açık açık tehditte bulunuyor. CHP'nin 31 Mart yerel seçimlerinin ardından yakaladığı siyasi başarıyı kendisine güç olarak devşiriyor. Bu gücü de aciz bir şekilde hakaret ederek, tehditler savurarak gösteriyor. Sergilediği bu çirkin tavırdan sonra, bu belediye başkanı Büyükçekmece sakinleri için nasıl güvenilir bir insan olabilir?” diye sordu.

Gerçekten içler acısı

Hasan Akgün'ün sorduğu sorulara verdiği cevaplarla bir nevi başarısızlığını itiraf ettiğini dile getiren Mehmet Mert, “Tabiri caizse kazdığı kuyuya düştü. Ben bir gazeteci olarak sorularımı sordum. Farklı cevaplar da verebilirdi. “Belediye ekonomik olarak ne durumda, ödemeler yapılabiliyor mu?” diye sordum. “Hiç kimseye 5 kuruş para ödemiyoruz çünkü bütün ihaleler iptal oldu. Benim darphanem yok” cevabını verdi. “Festivali nasıl yapacaksınız?” diye sordum. “Dostlarımız sağ olsunlar. Bu sene de veriyorlar, seneye de bakacağız” cevabını verdi. Türkiye'yi yönetenlerin 25 yıldır belediyelerin gelirine 5 kuruş katkı yapmadığını söyledi. “Sen belediyelerin gelirlerine ilave yapmazsan bu kadar yük yüklersen, bin 403 belediye iflas eder” ifadelerini kullandı. Ve daha birçok şey söyledi. Bütün bunların yayımlanması nedense kendisini rahatsız etti. 30 yılı aşkın süredir belediye başkanlığı yapan birisinin çalışanlarının maaşını bile ödeyemez durumda olması gerçekten içler acısı. Bütün suçu iktidara atarak, başarısızlığını örtmeye çalışması da cabası” açıklamasında bulundu.

kutu1.jpg

ÇİRKEFLİKLER BİZİ ASLA YILDIRAMAZ

Ağza alınmayacak ifadeler kullanan ve tehditler savuran Hasan Akgün hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıklayan Mehmet Mert, “Türkiye'de gazetecilik yapmak kolay değil. Bunu yıllardan beri tecrübe ettik. Bugüne kadar binlerce tehdit aldık. Fiziki saldırılara uğradık. Biz gazeteciler her zaman tehditlere, küfürlere alışığız. Ancak bu sefer bu tehditler 40 yıllık belediyeci ve 50 yıllık siyasetçi olduğunu söyleyen bir kişi tarafından yapıldığı için üzüntüm bir kat daha arttı. Tam Türkiye adına umutlanmışken, Mustafa Kemal Atatürk’ün partisinde siyaset yapanlardan böyle tehditler duymak derin bir üzüntü veriyor. Bu tür çirkeflikler bizi asla yıldıramaz. Çünkü işimizi yapıyoruz. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

kutu2.jpeg

BELEDİYE BAŞKANI MI MAFYA BABASI MI?

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'e seslenen Mehmet Mert, “Sayın Özel, Cumhurbaşkanlığı seçiminde yenilgiye uğrayan CHP'ye genel başkan oldu. Kısa bir süre sonra yerel seçimlerde büyük bir başarı gösterdi. 2028 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde büyük bir iddia sahibi olan CHP'nin 35 yıllık belediye başkanına bakar mısınız? CHP'li Hasan Akgün belediye başkan mı yoksa mafya babası mıdır? Şahitler ve kameralar huzurunda bir söyleşi yapılmışken, konuşulan her şey olduğu gibi yazılmışken, üzerine herhangi bir ilave konulmamışken siz haberi beğenmeyebilirsiniz dava açarsınız ancak bir gazeteciyi tehdit etmek, küfür etmek bir belediye başkanına yakışır mı? Bu asal kabul edilemez. Bir vatandaş olarak, bu çirkin tavrı sergileyen belediye başkanınızı size şikayet ediyorum” çağrısında bulundu.

kutu3.png

EN İYİ YAPTIĞI ŞEY TEHDİT!

Mehmet Mert'e küfür eden ve tehditler savuran Hasan Akgün'e çok sert tepkiler geldi. 31 Mart yerel seçimleri öncesinde CHP'den Büyükçekmece Belediye Başkan aday adayı olan eski CHP Meclis Üyesi Gülcan Tekdemir Demirkan, “Onun en iyi yaptığı iki şey var biri shov diğeri de tehdit. Sorgulanması gereken şu ki kime güveniyor? Arkasında kimler var? Bence çıksın bunu açıklasın” tepkisini gösterdi. Demirkan, “Buyukcekmece'nin sahibi o! Bunu nasıl göz ardı edersiniz! İstediğini konuşur, sürer tehdit eder! Ama işte bizim CHP yönetimi bu. Bir adama 40 yıl koltuk verirsen o koltuğu ev koltuğuna dönüştürür” eleştirisinde bulundu.

kutu4.jpg

YAPILANLAR HİÇ HOŞ DEĞİL!

31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'nin Büyükçekmece Belediye Başkan adayı olan Recep Erol, Hasan Akgün'ün çirkef tavrına tepki gösterdi. Erol, “Görev başında olan gazetecilerin, özgür basının hedef haline getirilmesini ve halkın doğru haber alma hakkının engellenmesini kınıyoruz. Yapılanlar gerçekten hiç hoş değil ve söylemler şık değil” ifadelerini kullandı. Önceki dönem AK Parti Büyükçekmece Meclis Üyesi Zerrin Çağlar da Mert'e geçmiş olsun dileklerini ileterek, “Maalesef Hasan Akgün'ün üslup problemi var. Karşısındakine hakaret ederek, üstünlük sağlayacağını zannediyor. Aynı üsluba maruz kalmış bir kişi olarak söylüyorum ki çok yanlış yolda. Üslup her şeydir, makamsa hiçbir şey” dedi. AK Parti Büyükçekmece eski ilçe başkanı Hatice Bozdağ ise “Her daim doğruyu söyleyen biri olarak sizi takdir ediyorum. Her krallığın da bir sonu vardır” açıklamasını yaptı.

son-kutu.jpg

SİYASETÇİLER DAHA SAKİN OLMALIDIR!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün küfürler savurup, mafyavari tehditlerde bulunmasına bir tepki de gazeteci Barış Yarkadaş'tan geldi. CHP eski Milletvekili de olan Yarkadaş, “Siyasetçiler daha sakin olmalıdır. Gazeteciler görevlerini yaparken hiçbir baskı ile karşılaşmamalıdır” açıklamasını yaptı. Yarkadaş'ın paylaşımının altına yorum yapan bir takipçisi ise “Hasan Akgün'ü aday gösterenlere bakmak lazım” ifadelerini kullandı.

Kaynak:DAMGA GAZETESİ - HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.