Kırmadılar yakaladılar

Kırmadılar yakaladılar
İstanbul polisi 4 ilçede 4 farklı uyuşturucu madde ele geçirdi. Opreasyon, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun uyuşturucu satıcılarına yönelik, “Ayağını kırmayan polis görevini yapmamıştır” sözlerini yeniden gündeme düşürdü. Yakalanan 11 şüpheliden 10'unun tutuklandığı öğrenildi

İstanbul'da düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 327 kilo 436 gram farklı türlerde uyuşturucu madde ele geçirildi. Operasyonlar kapsamında 10 kişi tutuklandı. Polis ekiplerinin bonzai, eroin ve hint keneviri gibi uyuşturucu maddeleri bulması kameralar tarafından kaydedildi. Bakırköy, Esenyurt, Esenler ve Beylikdüzü ilçelerinde yapılan operasyon, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun uyuşturucu satıcılarına yönelik sert sözlerini yeniden gündeme getirdi.

'Suçu bana atın' demişti
MEB Şura toplantısında yaptığı konuşmada terörsitlerle uyuşturucu satıcıları arasında fark olmadığını söyleyen Soylu, "Okulun çevresinde bir uyuşturucu satıcısını gördüğünüz zaman, o uyuşturucu satıcısının ayağını kırmayan polis görevini yapmamıştır. Suçunu bana atsın" açıklamasını yapmıştı. Soylu'nun bu açıklamasının ardından gözler polise çevrilmiş, yapılan uyuşturucu operasyonları mercek altına alınmıştı.

Esenyurt'ta bonzai
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı ilk operasyon Esenyurt'ta gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında 2 kişi gözaltına alınırken, 22 kilo 600 gram bonzai ve bonzai yapımında kullanılan 6 kilo kimyasal madde ile 28 bin lira para ele geçirildi. Polis ekipleri Bakırköy'de yaptıkları 2 operasyonda da toplam 47 kilo 900 gram kokain ele geçirdi. Kokainlerin süt tozu ve filtre kahve paketlerine gizlendiğini belirlendi. Operasyonlar kapsamında 3 kişi gözaltına aldı.

Beylikdüzü'nde esrar
Beylikdüzü'nde de sera olarak kullanıldığı belirlenen bir eve narkotik polisleri operasyon düzenledi. Evde yapılan aramalarda 2 kilo 410 gram esrar, saksıya dikili 3 kök hit keneviri, uyuşturucu madde yetiştirilmesinde kullanılan gübre ve düzenekler ele geçirildi. Operasyon kapsamında 1 kişi gözaltına alındı.

Esenler'de eroin
Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de takip ettiği şüphelilerin İran'dan uyuşturucu madde getirdiğini belirleyerek ortak operasyon düzenledi. Yapılan operasyon kapsamında ekipler 231 kilo 570 gram eroin ele geçirdi. Operasyon kapsamında 4 şüpheli yakalandı.

Uyuşturucuyu yakmaya çalıştılar
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Sultanbeyli'de bonzai sattığını değerlendirdiği bir kişiyi takibe aldı. Polis ekipleri şüphelinin evine operasyon düzenledi. Operasyon sırasında polis ekiplerinin geldiğini fark eden şüpheli evde bulunan bonzailerin bir kısmını sobaya dökerek yakmaya çalıştığı, bir kısmını da klozete döktüğü öğrenildi. Ekipler eve yaptığı aramalarda 14 kilo 160 gram bonzai, 2 kilo 796 gram aseton ele geçirdi. Polis evde bulunan 1 şüpheliyi gözaltına aldı.

10 kişi tutuklandı
Vatan Caddesinde bulunan Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan 11 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 10'u çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanırken, 1 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Narkotik polislerinin yaptığı operasyonlar polis kameraları tarafından görüntülendi. Ele geçirilen uyuşturucu maddeler basın mensuplarına gösterildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.