Kira ödemek yürek ister

Kira ödemek yürek ister
Türkiye genelinde konut kiraları son bir yılda ortalama yüzde 100’ü aşan oranda artarken, İstanbul'da konut kiraları asgari ücretin üzerine çıktı. Sosyal medya üzerinden yüksek kiralara isyan eden vatandaşlar, “Öyle bir duruma geldik ki kira ödemek yürek ister hale geldi. 1 artı 1 eve 5 bin lira istiyorlar. Yazık, günah. Bu kadar parayı kim ödeyecek” diye sordu

Emlakjet.com verilerine göre, Türkiye genelinde ortalama kira rakamı 3 bin 100 TL olurken, İstanbul’da Türkiye ortalamasının iki katının üzerine çıkarak 6 bin 500 TL’yi buldu. Konuya ilişkin Damga'ya konuşan Gayrimenkul Danışmanı Gizem Bilicen, “Maalesef kiralar noktasında ciddi bir artış var. İstanbul'da kiralar ateş pahası haline geldi. Avcılar, Esenyurt, Beylikdüzü gibi ilçelerimizde kiralık daire yok denecek kadar azaldı. Kimi ev sahipleri sırf dairesini yüksek bir bedelle kiralamak için, kiracısını evden çıkarmanın yollarını arar oldu. Bu anlamda gerçekten kötü bir anlayış hakim” diye konuştu.


ALDIĞIMIZ MAAŞ KİRAYA YETMİYOR

Artan kira fiyatlarına ilişkin sosyal medya üzerinden tepkisini gösteren vatandaşlar da ev sahiplerini insaflı olmaya devleti de kira artışlarını dizginlemeye davet etti. Emel Ece isimli bir vatandaş, “Aldığımız maaş kiraya yetmiyor. 2 artı 1 90 metrekare daireye 7 bin lira kira veriyoruz. Mecbur kalmasak oturmayız” dedi. Avcılar'da yaşadığını söyleyen Erkan Baş ise “Burada da durum farklı değil. 1 artı 1 daireye 6 bin lira kira istiyorlar. Artık öyle bir duruma geldik ki kira ödemek yürek ister hale geldi. Yazık günah. Bu kadar parayı kim ödeyecek” diye sordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.