İzmir'de 250 köpek ilaçla öldürüldü!

İzmir'de 250 köpek ilaçla öldürüldü!
Bayındır Çevreyi ve Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği (BAYÇEV) Başkanı Av. Ayşe Aydın, "İzmir'in Bayındır ilçesinde bakımevi personeli tarafından, belediyedeki bakımevinde yer alan hayvanların katliama uğradığı iddia edildi. Biz de araştırdık. Gördük ki belediyenin hayvan bakımevindeki 250 köpek ilaçla öldürülmüş. Bölgeye yakın yerde 15 ölü köpeğin gömüldüğünü tespit ettik. Bizim isteğimiz bir an önce yetkili merciler harekete geçsin” dedi

İzmir'e bağlı Bayındır Belediyesi Hayvan Bakımevinde görevli bir personel, geçen pazar günü, İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu'nu arayarak, 5199 sayılı Hayvanları koruma Kanunu'na aykırı olarak birçok sokak köpeğinin ilaç enjekte edilerek öldürüldüğü ihbarında bulundu. Özellikle büyük ve iri hayvanların çok yemek yemeleri, zayıf ve hastalıklı olanlara ise tedavilerinin masraflı olması nedeniyle bu işlemin uygulandığını öne sürdü. Personel, ihbarında bu hayvanların ölülerinin Turan Mahallesi'ndeki bir araziye usule aykırı şekilde atıldığını söyledi. İddialar üzerine İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu'nda görevli, Bayındır Çevreyi ve Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği (BAYÇEV) Başkanı, Avukat Ayşe Aydın, beraberindeki hayvanseverlerle bölgeye gitti. Bölgede köpek ölülerinin bulunması üzerine jandarmaya şikayetçi olundu. Bunun yanında Cumhuriyet Savcılığına, sorumluların bazı belediye yetkilileri olduğu gerekçesiyle de ayrıca şikayette bulunuldu.

Gerekli deliller toplansın

Konuyla ilgili Damga'ya açıklama yapan Avukat Ayşe Aydın, belediye personelinin 250'e varan köpeği ilaç enjekte ederek uyuttuğu ihbarıyla bölgeye gittiklerini, burada 15'e yakın can dostunun cansız bedenlerini bulduklarını söyledi. Bulunan köpek ölülerinin eski zamanlı olması nedeniyle numune alınamadığını kaydeden Avukat Aydın, yakın zamanda gömülmüş olan bir grup köpeğin bulunduğu alanda kazı yapılması ve buradan örnek alınması halinde olayın aydınlatılabileceğine dikkati çekerek, “Alınacak numunelerle bu hayvanların ilaçla uyutulup uyutulmadığı anlaşılacak. Bizim isteğimiz bir an önce yetkili merciler harekete geçsin. Gerekli tüm deliller toplansın. Sorumlular cezalandırılsın. Olayın takipçisi olacağız” dedi.

Belediye başkanının tutumu yanlış

Yaşanan gelişmelerle ilgili Bayındır Belediyesi'nden sağlıklı bir açıklama gelmediğini de öne süren Aydın, Belediye Başkanı Uğur Demirezen'in yaşanan katliamı görmezden geldiğini söyledi. Aydın, “Biz olup bitenlere ilişkin sosyal medya üzerinden paylaşımlarda bulunduk. Defalarca bir muhatap aradık. Belediye başkanı ile görüşmek istedik. Fakat kendisi düşmanca bir tavır sergiledi. “Hayvansever görmek istemiyorum” şeklinde konuştu. Bunlar kabul edilebilir şeyler değil” diye konuştu.

Göstermek zorunda mıyız dediler

Belediye Başkanı Demirezen gibi Belediye Çevre Koruma Müdürü Mustafa Güney'in de kaba ve düşmanca bir tutum sergilediğini anlatan Aydın, “Barınağa gittik. İçerideki hayvanların son durumunu görmek istedik. Bize, “Bizi şikayet ettiğiniz için sizi içeri almıyorum” dedi. “İftiracılar” diyerek de hakaret etti” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.