İstanbul'un suyuna zehir kattılar!

İstanbul'un suyuna zehir kattılar!
Büyükçekmece göl havzasında kimyasal madde içerdiği belirlenen 60 çuval sanayi atığı bulundu. Sanayi atığının, yapılan incelemenin ardından zehirli olduğu tespit edildi. Damga’ya konuşan Belediye Başkanı Hasan Akgün, İSKİ'den yollara kamera koymasını isteyerek, “İlçemiz zehir dökme istasyonu oldu” diye konuştu

İstanbul'un en önemli içme suyu havzalarından biri olan Büyükçekmece göl havzasında kimyasal madde içerdiği belirlenen 60 çuval sanayi atığı bulundu. Büyükçekmece Belediyesi, Çevre Kontrol ve Koruma Müdürlüğü ekipleri tarafından gece saatlerinde yapılan rutin kontrollerde fark edilen atık için çevrede önlem alınırken, atığı bırakan aracın bulunması için çalışma başlatıldı. Öte yandan göl havzasına bırakılan 60 çuval kimyasal sanayi atığının, yapılan incelemenin ardından zehirli olduğu tespit edildi. Hazırlanacak raporun ardından atığın, İSTAÇ ekipleri tarafından kaldırılması bekleniyor.

Yolllara acil kamera takılmalı
Konu hakkında Damga'ya konuşan Belediye Başkanı Hasan Akgün, “Bizim orası zehir dökme istasyonu oldu” eleştirisinde bulunarak, “Daha önce de bu tür atıklar döküldü. Biz de İSKİ ile görüştük. Göl havzasına giden yollara kamera takacaklardı. Fakat takmadılar” dedi. Kocaman bir havzayı Büyükçekmece Belediyesi'nin kendi imkanlarıyla korumasının imkansız olduğunu belirten Akgün, “Bize yardımcı olmak zorundalar. Bu İstanbul'un meselesidir. Büyükçekmece Gölü'nden İstanbul'un her yerine içme suyu gidiyor. Havzaya giden yollara kamera takılmalı ve takibi yapılmalıdır” ifadelerini kullandı. 

büyükçekmece zehir

Bu suya çok zehir karıştı!
Daha önce de göl havzasına zehirli atıkların döküldüğünü hatırlatan Belediye Başkanı Hasan Akgün, “Aldığım bilgiye göre şu an ki dökümden içme suyuna sızma olmamış. Fakat öncesinde bu suya çok zehir karıştı. Bundan dolayı Türkiye’de ölüm yaşı ortalama 67” açıklamasını yaptı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.