İstanbul'da kartlar yeniden dağıtılıyor

İstanbul'da kartlar yeniden dağıtılıyor
31 Mart'ta 24'ü bağımsız 32 adayın yarıştığı İstanbul seçiminde İmamoğlu ve Yıldırım dışındaki adaylar 224 bin 37 oy aldı. 23 Haziran öncesi birçok aday İmamoğlu lehine yarıştan çekileceğini açıklarken, en son 103 bin oy alan SP adayı Necdet Kökçınar'ın yeniden yarışa katılacağı duyuruldu

İstanbul'da 31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım'ın oylarının birbirine çok yakın olması, oy oranları az olan diğer partilerin 23 Haziran'daki seçimde tercihlerinin ne olacağının önemini bir anda artırdı. 24'ü bağımsız 32 adayın yarıştığı seçimde İmamoğlu ve Yıldırım dışındaki adaylar 224 bin 37 oy aldı. Bu, İmamoğlu ve Yıldırım arasındaki oy farkının 16 katına denk geliyor. 24 bağımsız adayın aldığı 14 bin 657 oy da iki aday arasındaki farktan daha büyük.

SP SEÇiME GiRECEK, DSP ADAYINI ÇEKTi 
CHP adayı İmamoğlu ve AK Parti adayı Yıldırım'ın ardından en fazla oyu olan SP adayı Necdet Kökçınar'ın 23 Haziran'da da seçime gireceği belirtildi. 30 bin 884 oy alan DSP adayı Muammer Aydın ise yarıştan çekilerek İmamoğlu'nu destekleyeceklerini açıkladı. 31 Mart'ta 30 bine yakın oy alan bir diğer aday BTP'li Selim Kotil'in ise yarıştan çekilip çekilmeyeceği bu hafta içerisinde belli olacak. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile BTP Genel Başkanı Haydar Baş'ın cuma günü bir araya gelmesi bekleniyor. 

iMAMOĞLU LEHiNE FERAGAT ETTiLER
22 bin oy alan ve YSK'nın kararını hukuksuz bulan Demokrat Parti adayı Ersan Gökgöz'ün ise henüz aday olup olmayacağı netleşmiş değil. 15 bin 428 oy alan Vatan Partisi adayı Mustafa İlker Yücel'in yeniden seçime gireceği açıklanırken, 10 bin oy alan TKP adayı Zehra Güner Karaoğlu, Emekçi Hareket Partisi adayı Özge Akman, Türkiye Komünist Hareketi adayı Aysel Tekerek adaylıktan Ekrem İmamoğlu lehine çekildiklerini açıkladılar. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.