HDP Esenyurt İlçe Başkanlığı'na terör operasyonu! Bakan Soylu o fotoğrafları paylaştı

HDP Esenyurt İlçe Başkanlığı'na terör operasyonu! Bakan Soylu o fotoğrafları paylaştı
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri HDP Esenyurt İlçe Başkanlığı binasına operasyon yaptı. Ekipler binada bulunan çok sayıda doküman ve belgeye el koyarken, HDP İlçe Başkanı Ercan S. ve Dilan K.'nin "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Binanın duvarlarına PKK elebaşı Öcalan ve diğer teröristlerin fotoğraflarının asıldığı görüldü

Esenyurt Belediyesi ekiplerinin HDP İlçe Binası'nda yaptıkları dezenfekte çalışmasında çekilen görüntülerin sosyal medyada yayımlanmasının ardından emniyet harekete geçti. Görüntülerde, PKK elebaşı Abdullah Öcalan ve diğer teröristlerin fotoğraflarının duvarlara asıldığı görüldü. Önceki gece yarısı başlatılan operasyona Özel Harekat Polisi de destek verdi. Ekipler 6 saat boyunca 3 katlı binada arama yaptı. Aramalarda, 30 adet Abdullah Öcalan posteri ve çok sayıda dökümana el konuldu. Arama çalışmaları sırasında, binada kaçak elektrik kullanıldığı da tespit edildi. Bunun üzerine BEDAŞ tarafından binanın elektriği kesildi.

HİÇBİR ÜLKEDE BUNA MÜSAADE EDİLMEZ!

HDP İlçe Başkanı Ercan S. ve Dilan K. "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan ifadesi alınmak üzere Esenyurt Güvenlik Büro Amirliği'ne götürüldü. Ercan S. ve Dilan K. polisteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından operasyona ilişkin terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterlerinin bulunduğu görüntüleri paylaştı. Soylu, "Demokrasinin istismarı her daim mümkündür. AİHM kararları, Venedik kriterleri vs. Batı istismara müsaade etmiyor, ancak bizden istiyor. Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde buna müsaade edilmez" ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.