Hastane değil tımarhane! Çay ve kahve yasak...

Hastane değil tımarhane! Çay ve kahve yasak...
Büyükçekmece Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne bağlı Selimpaşa Diş Tedavi ve Protez Merkezi hakkında ortaya atılan iddialar dudak uçuklattı. Merkezin sorumlu hekiminin, kendisine kahve pişiren kadın bir sağlıkçıya müdahale ettiği, kahve makinesini zorla elinden aldığı iddia edildi. Savcılığa suç duyurusunda bulunan kadın sağlıkçının apar topar görev yerinin değiştirildiği öğrenildi

Selimpaşa Diş Tedavi ve Protez Merkezi’nde sağlık çalışanlarına mobing uygulandığı iddiasıyla KESK'e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Bakırköy Şubesi Büyükçekmece Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi önünde eylem yapmış, “Mobinge ve şiddete hayır” yazılı pankart açılmıştı. Eylemin ardından merkezde yaşananların detayına Damga ulaştı. Selimpaşa Diş Tedavi ve Protez Merkezi'nin sorumlu hekiminin sağlık çalışanları ile sürekli sorun yaşadığı, kadın bir sağlık çalışanına şiddet uyguladığı gerkçesiyle hakkında suç duyurusunda bulunulduğu ortaya çıktı.


Bana dokunamazsınız!

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan kadın sağlık çalışanı, merkezin çay ocağında kahve pişirdiği sırada sorumlu hekimin yanına geldiğini belirterek, “Bana 'Size çay kahve içmenin yasak olduğunu söylemediler mi?' diye sordu. Ben de 'bana yazılı tebliğ edilen bir evrak olmadı' cevabını verdim. Sonrasında elimde kaynamak üzere olan kahve makinesine saldırarak almaya çalıştı. Ben, 'napıyorsunuz bana dokunamazsınız' diye çıkıştım. Sonra kahve makinesinin fişini çekti. Olay anında çay ocağında 2 mesai arkadaşımız daha vardı” dedi. Şikayet dilekçesinde sorumlu hekimin merkezin bahçesinde kahve içerken izinsiz bir şekilde fotofrafını da çektiğini belirten kadın sağlıkçı, kendilerine ciddi bir mobbing uygulandığını savundu. Damga'nın ulaştığı hastane yetkilileri ise İl Sağlık Müdürlüğü'nün, iddialar üzerine idari inceleme başlattığını duyurdu. Yetkililer, sorumlu hekimin hedef gösterildiğini belirterek, detaylı bir açıklamanın incelemenin ardından yapılacağını belirtti.



BU OLAYIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

Damga'ya konuşan Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Bakırköy Şubesi Eşbaşkanı Hatip Şengül ise sendikal mücadelenin yanında olayın hukuki olarak da takip edildiğini belirtti. Selimpaşa Diş Tedavi ve Protez Merkezi’nde ciddi bir yönetimsel sorun olduğunu belirten Şengül, “Maalesef kadın bir üyemiz şiddete uğradı. Hem sendikal olarak gereğini yapacağız hem de hukuki olarak bu işin peşini bırakmayacağız. Bu merkezde maalesef keyfi bir uygulama var. Şiddet olayının yaşandığı yönünde de tutanak tutulmuştur. Biz itiraz dilekçemizi İl Sağlık Müdürlüğü'ne verdik. Sendikal hak arayışı nedeniyle arkadaşımızın görev yeri değiştirilmiştir” dedi. Kadın sağlıkçıya şiddet uyguladığı iddia edilen sorumlu hekimin saldırıyı kendilerine itiraf ettiğini belirten Şengül, “Ayrıca izinsiz olarak fotoğrafını çekmiştir. Burada da kişisel bir saldırı var. Kahve içmek her çalışanın hakkıdır. Biz suç duyurusunda bulunduk” açıklamasını yaptı.

ÖZEL HABER/EKREM HACIHASANOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.